Два кораба минни ловци купува Министерството на отбраната за Военноморските

...
Два кораба минни ловци купува Министерството на отбраната за Военноморските
Коментари Харесай

МО купува два кораба минни ловци за 2 млн. евро

Два кораба " минни ловци " купува Министерството на защитата за Военноморските сили. Общата им стойност е почти  2 млн. евро. Доставката им пък е с планирана стойност 2 млн. лв. без Данък добавена стойност.
На 6-ти декември Народното събрание ратифицира контракта сред държавното управление на България и на Нидерландия за закупуване на минен ловджия „ Мааслуис ” и „ Хелевутслайс ” от клас „ Трипарти “.
Три дни по-рано – на 3-ти декември Министерството на защитата разгласи социална поръчка за доставката им от пристанище Ден Хелдер в Кралство Нидерландия до пристанище Варна.
Договорът е подписан на 7 ноември т.г. от нидерландска страна, а на 11 ноември - от българска.
Придобиването на минните ловци е част от реализирането на план за доразвиване на качества за противоминна война, създаден по условията на „ Ръководство за планово ръководство в Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска ".
 

В резултат на направения в Министерството на защитата военно-икономически разбор бил изработен изводът, че придобиването на двата минни ловци ще увеличи доста качествата на Военноморските сили за водене на противоминни интервенции и е стопански оправдано.
По силата на Договора българската страна следва да заплати сумата от 1 996 000 евро за придобиване на двата кораба, които съгласно контракта „ не са в оперативно положение от 2009 година “.
В поръчката за превозването им, с изключение на всичко останало, е пояснено, че изпълнителят би трябвало да  проектира и създаде фундаменти за разполагане на корабите на борда на транспортния транспортен съд.   
Двата кораба са със следните данни: водоизместване - 536 тона (528 тона празен); дължина - 51.5 m (169 ft); широчина - 8.96 m (29.4 ft); височина: 18.5 m (61 ft); прегазване: 3.6 m (12 ft).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР