Два филма откриват третия фестивал за независимо кино So Independent

...
Два филма откриват третия фестивал за независимо кино So Independent
Коментари Харесай

Боби Фишър и Хелън Хънт откриват So Independent

Два кино лентата откриват третия фестивал за без значение кино So Independent 2012, който започва на 25 октомври. В Cinema City, от 19:30 часа феновете ще могат да избират сред филмите:

„ Сеанси “ (The Sessions) на режисьора Бен Люин, който завоюва премията на публиката за постановка, специфичната премия на журито за изцяло осъществяване на актьорския състав и специфичната премия на журито за игрален филм на тазгодишното издание на фестивала на Робърт Редфорд - Sundance Film Festival. В „ Сеанси “ ще забележим Джон Хоукс, Уилям Х. Мейси и Хелън Хънт. Филмът, който е въодушевен от същинска история, споделя за човек в инвалидна количка, който взема решение, че към този момент не желае да бъде непорочен. С помощта на терапевта си и на своя духовник, той се свързва с професионална секс-учителка, която го води на пътуването му към мъжествеността.

„ Боби Фишър против свeтa “ (Bobby Fischer Against the World) е първата документална биография на ексцентричния талант от безпаричен генезис, който изгрява и превзема международната аудитория с успеха си над руснака Борис Спаски в пика на Студената война. Пътят му минава през дете-чудо и първенец на Щатите на 15 години, с цел да стигне до международен първенец на 29. Фишър отхвърля да отбрани купата си по донкихотовски и се трансформира в същински аскет за десетилетия, преди още веднъж да се появи като дезертьор от правораздаването на Съединени американски щати. Редки архивни фрагменти и проницателни изявленията с най-близките му разпростират тази завладяваща история за буйния напредък и падението на един талант.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР