Два фактора влияят на пазара на компютри всичко-в-едно“След съживяване през

...
Два фактора влияят на пазара на компютри всичко-в-едно“След съживяване през
Коментари Харесай

Отново негативна динамика при моноблок РС-тата

Два фактора въздействат на пазара на компютри „ всичко-в-едно “

След възкръсване през 2017 година пазарът на AIO системи още веднъж записва спад (източник: CC0 Public Domain)

Пазарът на моноблок компютри, наричани още „ всичко-в-едно “ (AIO), е обиден отрицателно от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и недостига на процесори от Intel, сочи разбор на тайванската компания Digitimes Research.

Продажбите на AIO системи са намалели през предходната година, само че от анализаторската компания не разкриват точни числа. За съпоставяне, през 2017 година пазарът на моноблок компютри набъбна с 3% до 13,92 млн. броя, прекъсвайки наклонност на спад в предходните три години.

Топ 4 снабдители на AIO решения през 2018 година са фирмите Lenovo, Apple, HP и Dell, като последната от тях показва най-хубава динамичност. Що се отнася до партньорите-производители, мощно се показват тайванските Compal Electronics и Pegatron (съответно на трето и четвърто място), които редуцират дистанцията от двата най-големи ODM производителя на моноблок районен съд – Quanta Computer и Wistron.
още по тематиката
Предвид неяснотата, подбудена от комерсиалната война, множеството играчи на пазара за AIO компютри правят оценка консервативно вероятностите за настоящата година. Digitimes Research предвижда, че доставките на моноблоци ще останат на равнището от предходната година.

Позитивна динамичност се чака още веднъж от Dell, само че най-силен растеж на доставките може да означи тайванската MSI, която прогресира за сметка на геймърските модели. Що се отнася до ODM производителите на AIO, спад се чака при Quanta, Wistron и Compal.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР