Душата ми разпъната на кръст, Между спокойния живот и подивялата

...
Душата ми разпъната на кръст, Между спокойния живот и подивялата
Коментари Харесай

Празникът на огнеборците в Пловдив: Отличиха най-храбрите, п...

Душата ми разпъната на кръст,

Между спокойния живот и подивялата буря!

Аз в огън стъпих, само че трансфорах се във пръст,

Такава беше мойта орис.

С минута безмълвие и отдаване на респект за всички, посветили живота си на битката с пожарите и бедствията, стартира отбелязването на празника на огнеборците в Пловдив. Веднага по-късно бяха положени цветя на паметната плоча в двора на РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".





На тържествена гала бяха отличени най- храбрите, самоотвержени и всеотдайни бойци измежду пожарникарите. Празника на чиновниците на пловдивската дирекция уважиха Ангел Стоев - регионален шеф на област Пловдив, Йордан Ставрев- заместител кмет по публичен ред и сигурност в община Пловдив, комисар Васил Костадинов - зам.-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, Павел Михайлов- кмет на община Родопи.







Състава на дирекцията получи редица приветствени адреси от институции и организации, както и от жителите на обитаеми места, които през това лято не бяха пожалени от огнената буря. Кметът на община Родопи- Павел Михайлов връчи признателен плакет на шефа на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков и благодари на всички смели мъже, които с цената на живота си бдят над спокойствието и живота на елементарните хора.







На професионалния си празник получиха награди и тези пловдивски огнеборци, отличили се в работата си през годината. Почетен знак на Министерство на вътрешните работи III степен получи младши специалист Димитър Илиев Кръстев- шеф на дежурна промяна в група „ Пожарогасителна и избавителна активност “ във Втора Районна работа по пожарна и спешна сигурност към Регионалната дирекция Пловдив. Служителят е отличен за безукорно държание, реализирани трайни резултати и проявена инициативна със заповед на министъра на вътрешните работи.





С " Обявяване на признателност с парична премия " са наградени четирима чиновници на Регионална дирекция Пловдив. За проявена разпоредителност и реализирани високи професионални резултати при осъществяване на служебните им отговорности са отличени: гл. контрольор Петър Христов Петров- шеф на бранш „ Специализирани оперативни действия “, ст. Инспектор Веселин Стоянов Брадистилов – шеф на група „ Оперативен център “ в бранш „ Пожарогасителна и избавителна активност “ контрольор Мюрсел Нурай Мурад – контрольор V Степен в група „ Държавен противопожарен надзор и превантивна активност на Първа районна работа пожарна сигурност и отбрана на популацията – Пловдив контрольор Панайот Йонков Чепилски – контрольор IV степен в група Оперативен център на бранш „ Пожарогасителна активност ".





Във връзка с професионалния празник на пожарникарите 14 септември с отличие " ПИСМЕНА ПОХВАЛА " са наградени 46-ма чиновници на РДПБЗН Пловдив. За реализирани високи резултати в служебната активност с необятен публичен отзив и съответен значителен принос при осъществяване на служебните им отговорности с " Колективна парична премия ", със своя заповед министъра на вътрешните работи награждава 40 чиновници на Регионалната дирекция в Пловдив. Огнеборците са показали извънредно мъжество, воля и геройство при преодоляването на солидни пожари в селата Михилци, Старосел и Кръстевич.

За хората отвън специалността, остава прикрит сложния, обединен и от време на време пагубен свят на най-смелите чиновници за противопожарна помощ. Ето за какво в моментите на огромно тестване, когато силите и опциите са на лимита, от извънредно значение е поддръжката на доброволците. Днес бяха наградени и 8 души с големи сърца. Наградите на доброволците от " Пловдив 112 " връчи гл. контрольор Димитър Бришимов.

За интензивно присъединяване в преодоляването на горските пожари грамоти от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ получиха: Меглена Трифонова, Пролет Александрова, Красимир Каракашев, Атанас Даков, Раян Николов, Цветан Йошев, Бранимира Димитрова, Антон Мартинов, Десислав Хаджиев и Христо Димитров.



От името на ГДПБЗН, гл. контрольор Димитър Бришимов връчи плакет за принос и заслуги на Доброволно формирование „ Пловдив 112 “. Наградата получи ръководителят на формированието – Атанас Даков.

Накрая момиче с питка мина около гостите и им подаде хляба да си отчупят за здраве и благоденствие. След това тя плисна менче с вода.

" Скъпи сътрудници, бъдете живи и здрави, все по този начин с достолепие носете своя професионален дълг и дано огън да има единствено във Вашите благородни сърца! ", бе пожеланието към смелите огнеборци.

фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР