Дупница. Община Дупница стартира данъчната кампания за 2022 година. Това

...
Дупница. Община Дупница стартира данъчната кампания за 2022 година. Това
Коментари Харесай

Община Дупница стартира данъчната кампания за 2022 година

Дупница. Община Дупница започва данъчната акция за 2022 година. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Кюстендил Христо Апостолов, пресаташе на Община Дупница. Сроковете за заплащане на локалните налози и такса битови боклуци, са както следва: налог върху недвижимите парцели и такса битови се заплащат на две вноски – до 30 юни и до 31 октомври на календарната година. Същите са периодите и за налог върху моторните транспортни средства. На платилите размерът на отговорностите в цялостен размер до 30 април се прави отстъпка от 5%.

Събраните през календарната година локални налози и такси влизат в доход на бюджета на Община Дупница. Разходването на събраните налози е според признатия от Общински съвет-Дупница бюджет за година и се употребява за финансиране на локалните действия: прехрана на детски градини, детски ясли, домакински обществен патронаж, осветяване на улици и площади, озеленяване, поддържане и ремонт на улична мрежа, създаване на пътища и други, както и за финансови разноски.

Събраните доходи от такса битови боклуци се употребяват напълно за поддържане чистотата на обитаемоте места на Община Дупница, като се разпределят за осъществяване на проведено сметосъбиране и сметоизвозване, депониране на битовите боклуци, поддържане на териториите за публично прилагане. Всеки гражданин има опцията да ревизира своите отговорности през уеб страницата на Община Дупница, като вкара ПИН-кода си, който е получил в досегашните си известия. Ако кодът е изгубен, жителите могат да си го получат гратис в деловодството на общинска администрация.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР