Дупките по пътищата в Благоевградска област, които се образуваха след

...
Дупките по пътищата в Благоевградска област, които се образуваха след
Коментари Харесай

Запълват дупките по пътищата в Благоевградска област

Дупките по пътищата в Благоевградска област, които се образуваха след края на снеготопенето, са запълнени съвсем на всички места. С приоритет са ремонтирани пътят за Гърция и пътят за Банско, където трафикът е максимален. По време на Великденските празници няма да се вършат поправки, с цел да могат водачите да пътуват без усложнения.

Въпреки, че дупките по основен път Е-79 са запълнени, доста водачи не са удовлетворени от положението на интернационалното трасе за Гърция.

- Аз пътувам за Солун, аз съм от Сърбия. Тука е неприятно доста от Благоевград до Сандански. Хубаво е от София до Благоевград и от Сандански до Кулата, а тука малко е проблематично.

- Пътят си е път, в окаяно положение това е… Караме по-внимателно и по този начин.

Шофьори, които ежедневно пътуват през Кресненското дефиле се надяват скоро да бъде приключена автомагистрала " Струма " и това да понижи пътните произшествия в региона.

- Тия младите се доста заиграват. Най-вече неспазване на ограничавания, неспазване на линии за изпреварване. Тука в Дефилето има доста самонадеяни такива дребни, млади водачи.

- Много късно ще стане, до момента в който се пусне ще се наложи да има още по-голяма автомагистрала, тъй като натоварването, вижда се че е доста огромно. Така че, нека по-скоро да се пусне тъй като, не се движи към този момент, това е доста ТИР- ове.

Другата съществена пътна артерия в Благоевградска област е пътят за Гоце Делчев, който постоянно е извънредно претрупан поради курортите Банско, Добринище, Баня освен около празнични дни, само че и през дейния зимен ски сезон.
Георги Захов, водач: Пътят е естествен, при зимни условия, нямаше зима, като се кара деликатно всичко е тъкмо. Ангел Бочев, водач: Специално зимата не беше доста тежка и мисля, че не са чак толкоз разрушени, само че би трябвало да се изкърпят на някои места тъй като добре е да се пооправят.
Очаква се за Великденските празници пътят за Банско и интернационалното трасе за Гърция да са и едни от най-натоварените пътища в страната. По традиция доста българи избират да посрещнат огромния християнски празник в южната ни съседка или в зимният ни ски курорт, където има огромни понижения на нощувките и картите за ски оборудванията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР