Дупките по чорапите се превърнаха в неочаквана, но често срещана

...
Дупките по чорапите се превърнаха в неочаквана, но често срещана
Коментари Харесай

Вижте защо футболистите си дупчат чорапите

Дупките по чорапите се трансфораха в непредвидена, само че постоянно срещана панорама по време на Световното състезание по футбол през 2022 година в Катар. Причината за това не е противоречива мода - както биха предположили някои.

Дупките имат за цел да предотвратят мускулните крампи, които играчите могат да получат поради неналичието на положително кръвообращение в по този начин значимите прасци на футболистите.
Според публикация от Iflscience повечето футболисти получават нов чифт чорапи директно преди началото на всеки мач. Тъй като това е нов чифт чорапи, синтетичната материя към момента не е задоволително гъвкава и от време на време се оказва прекомерно тясна. на собствен ред стегнатите чорапи могат да бъдат доста неуместни и ограничаващи, а от време на време даже могат да пресечен кръвообращението, което да докара до конвулсии.

За да облекчат натиска, някои играчи просто пробиват дупки в задната част на чорапите си, където мускулът на прасеца е най-развит.
Прочетете още
" Става въпрос за функционалност ", споделя Джърмейн Дженъс, пенсиониран британски състезател, разяснявайки пробитите чорапи на собствен съотборник през 2018 година " Той явно счита, че чорапите му са прекомерно тесни и ги пробива, с цел да подкрепи кръвообращението в прасците си, тъй че да не получава крампи ".

Между другото, крампите могат да бъдат причинени не единствено от физическо натоварване, а и от дехидратация на тялото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР