Дупки по асфалта, мантинели гилотини и "слепи" знаци заплашват шофьоритеИнститутът

...
Дупки по асфалта, мантинели гилотини и "слепи" знаци заплашват шофьоритеИнститутът
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност: Пътуването по АМ “Хемус” е опасно за живота!

Дупки по асфалта, мантинели гилотини и "слепи " знаци заплашват водачите

Институтът за пътна сигурност е заел интернационален инспектор по пътна сигурност да извърши инспекции за сигурност на автомагистралите в България

Институтът за пътна сигурност показа на обществеността отчет за Автомагистрала „ Хемус “, оповестиха от ИПБ.

Констатирано е, че предпазните уреди са високорискови и не са в положение да извършат нужната работа според условията на краш-тестовете. Тези уреди са рискови и са способни да причинят разкъсвания или ампутации на крака на пасажерите в МПС и мотористите. Пътната настилка не дава отговор и на минималните нормативни условия за сигурност. Съществува риск от загуба на надзор върху МПС заради нападателните деформации и задържането на вода върху настилката. Възможно е замесване и на други близо намиращи се МПСв пътнотранспортни катастрофи. Поради високите скорости на придвижване, които са присъщи и мечтани за магистрален път, са вероятни съществени или съдбовни пострадвания. Сигнализацията и маркировката не дават отговор на признатите стандарти.

Това я прави объркваща и рискова! Тунелите също не дават отговор на условията за сигурност. Налице са предпоставки за настъпване на ПТП със съществени или съдбовни пострадвания заради неверно взети решения и вследствие на дезинформация. Тя е подбудена от качеството и положението на връзката посредством актуалната знакова уредба. За страдание, тези аргументи след ПТП биват "замаскирани " в базата данни, като пътнотранспортното произшествие бива класифицирано като разследване от "несъобразена скорост ".

Извод: Автомагистрала „ Хемус “ е с висок риск от настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи. Необходимо е неотложно предприемане на дейности за обезопасяване на автомагистралата от страна на стопанина на пътя.

"Уважаеми господин Караджов, уведомяваме ви, че АПИ е профилирана организация към министъра на районното развиване и благоустройството. Министърът носи директна отговорност за дейностите и бездействията на организацията, както и наказателна такава. В АПИ са постъпили десетки сигнали за рискове по Автомагистрала „ Хемус “ през последния месец, само че реакция не е последвала.

Очакваме да бъдем известени за съответните дейности, които ще разпоредите и за периодите им за осъществяване. Необходимостта от обезопасяване на Автомагистрала „ Хемус “ е незабавна поради високия риск от настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи вследствие установените рискове в Доклада на инж. Стелиянов ", се споделя още в отчета на Института за пътна сигурност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР