Duolingo смело отива там, където други онлайн платформи за езиково

...
Duolingo смело отива там, където други онлайн платформи за езиково
Коментари Харесай

Научете клингон с новия курс на Duolingo

Duolingo самоуверено отива там, където други онлайн платформи за езиково образование не са стигали: към този момент публично може да учите клингон .

Компанията съобщи, че работи взаимно с телевизионния оператор CBS и „някои от водещите международни специалисти по Клингон“, с цел да започва курса. Въпреки, че работата към момента не е завършила, през днешния ден бе пусна бета версия на образованието за всеки, който има регистрация в платформата.

Основана през 2011 година, Duolingo употребява игровизация , с цел да помогне на хората да придобият умения за говорене, четене и слушане на към 30 езика. В момента компанията наброява повече от 200 милиона консуматори.

Както и при другите езици на Duolingo, Клингонският курс е безвъзмезден за всички, само че потребителите могат да преминат към абонамент за Duolingo Plus, в случай че не желаят да виждат реклами и желаят достъп до спомагателни функционалности, в това число офлайн достъп.

Клингон е изкуствено основан език, говорен от измислените Клингон герои в известната поредност Star Trek. За пръв път се появява в истинския филм „Стар Трек“ през 1979 година, а по-късно бива доразвит в пълновръстен език от американския езиковед Марк Одранд.

Смята се, че единствено няколко десетки души през днешния ден владеят свободно Клингон, само че повече хора могат да споделят в писмена форма.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР