dunavmost.comЗа случая разказа Хрисула Григорова, която е потърсила помощ за

...
dunavmost.comЗа случая разказа Хрисула Григорова, която е потърсила помощ за
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари спасиха куче, паднало в река Джерман

dunavmost.com

За случая описа Хрисула Григорова, която е потърсила помощ за четириногото



Пожарникари  и  служители на реда  спасиха  куче , попаднало в коритото на  река Джерман  в региона на  Наковия мост  в  Дупница .

Спасителите са младши специалист в ръководството на  Министерство на вътрешните работи  в града Славчо Стойчев,  пожарникари те Цветелин Стоименов и Васил Славков и стажантите Христо Христов и Иван Иванов, разбрахме от пресцентъра на Областната дирекция на  Министерство на вътрешните работи  - Кюстендил.

За случая описа Хрисула Григорова, която е потърсила помощ за четириногото. Дупничанката е качила в интернет и видео от акцията по изваждането на  куче то, пише вестник " Вяра ".

„ Съсед ми се обади, че има  куче  в реката. Обадих се на 112. Диспечерът беше доста общителен и одобри сигнала. Останах и изчаках пожарната кола. Много бързо реагираха, за което съм им доста признателна, защото  куче то беше цялото мокро. Спасяването беше като по учебник. Дано видят от общината по какъв начин се прави… без стрелички с упойки и боязън от животните. И по-точно отдел „ Екология ”, описа Григорова.

Жената бе изказала благодарности на чиновниците на  Министерство на вътрешните работи  за бързата и съответна реакция и в обществените мрежи. Не знае обаче как  куче то се е озовало в реката и какъв брой време е престояло там. Предположенията са, че е хвърлено… Както е известно, там брегът на реката е укрепен с високи стени (около 4-5 метра) и с цел да отиде там,  куче то би трябвало да скочи. Не е известно и какъв брой време е престояло в речното корито.

„ Не знам какъв брой време  куче то е престояло в реката. Предполагам, че е паднало или някой му е „ оказал помощ ”. Защото не е първото, озовало се в реката, и то тъкмо в нашата махала ”, добави Хрисула Григорова.

„ Истината е, че неведнъж на  Наковия мост  се постанова наши чиновници да избавят домашни любимци. От есента до момента има най-малко 10 идентични случая. Добре би било притежателите на тези домашни любимци, с изключение на да им се радват, и да се грижат за тях. Явно, откакто е било в реката и се е наложило да бъде спасявано  куче то, не е било обгрижвано ”, разяснява представителят на полицията в региона Катя Табачка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР