Думите на френския президент Еманюел Макрон по адрес на „български

...
Думите на френския президент Еманюел Макрон по адрес на „български
Коментари Харесай

Френският посланик на разговор във Външно: Погрешно сте разбрали Макрон

Думите на френския президент Еманюел Макрон по адрес на „ български противозаконни канали” са били извадени от подтекста и са били неправилно интерпретирани. Това е споделила посланикът на страната у нас Флоранс Робин по време на диалог със зам.-министъра на външните работи Петко Дойков, оповестиха от Министерство на външните работи.

Срещата бе по отношение на изявлението на президента Еманюел Макрон за френското списание „ Вальор актюел “, в което той декларира: „ Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д‘Ивоар законно, които са тук и които правят тази работа, в сравнение с български или украински противозаконни канали “.
Премиерът и президентът с позиции за изявлението на Макрон В понеделник ще бъде връчена протестна нота от нашия дипломат в Париж
Дойков е изразил неразбиране от казаното от френския президент, като е подчертал, че двустранните връзки („ на другари, сътрудници и съюзници”) са отлични, българската общественост е добре интегрирана, а „ напоследък България не е получавала сигнали от френска страна за съществени нарушения”.

„ Те (думите на Макрон) никога не се отнасят до българското държавно управление, българските жители или българските служащи, които са добре признати и са потвърдили своя професионализъм, “ е споделила дипломат Робин.

Тя е подчертала, че страната ѝ ще продължи да поддържа българските старания в границите на Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР