Духовният лидер на Иран аятолах Хаменей оправи критики към президента

...
Духовният лидер на Иран аятолах Хаменей оправи критики към президента
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей открито критикува президента и външния министър за ядрената сделка

Духовният водач на Иран аятолах Хаменей оправи рецензии към президента и към външния министър на страната, че не са избрали верен метод за реализирането на нуклеарното съглашение с шестте международни сили от 2015 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той за първи път подлага на критика поименно президента Хасан Рохани и външния министър Мохамад Джавад Зариф.

" Не имам вяра в метода, по който (това споразумение) бе приведено в деяние, и нееднократно споделях това и обръщах внимание на президента и на външния министър ", сподели Хаменей, говорейки на среща със студенти хардлайнери, събрани на лекция за Рамазана.

Рохани и Зариф са двамата основни поддръжници на нуклеарното съглашение в границите на иранската политическа система, отбелязва Ройтерс. Изказването на висшия водач е удостоверение за възходящото въздействие на хардлайнерите в Иран година откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли Америка от съглашението. Според тях то дава прекалено много отстъпки на Запада.

На формалния уебсайт на Хаменей бе оповестен цялостният текст на словото му пред студентите. В него той дава обещание, че настоящето младо потомство на Иран ще стане очевидец на края на Израел и на американската цивилизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР