Духовници от Софийската митрополия посетиха Военномедицинска академия (ВМА), за да

...
Духовници от Софийската митрополия посетиха Военномедицинска академия (ВМА), за да
Коментари Харесай

Свещеници благословиха във ВМА медици и пациенти

Духовници от Софийската митрополия посетиха Военномедицинска академия (ВМА), с цел да вдъхнат кураж на пациенти и лекари в тежките времена на тествания, в които се намира целият свят. Инициативата се реализира с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Специално за задачата от Гигинския манастир Св. Св. Козма и Дамян бяха изнесени мощите на светите лечители Козма и Дамян и Св. вмчк Пантелеймон, с които бяха благословени медици и пациенти.
 Свещеници влизат в COVID-отделенията в София Обновена
Свещеници влизат в COVID-отделенията в София

Инициативата ще продължи до Коледа, а след Нова година - за Богоявление

Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски изрече своята признателност към свещениците и Негово Светейшество Неофит Патриарх Български за тази самодейност. Вие идвате в навечерието на идването на имунизациите. От контактите ми с нашите духовници знам, че постоянно сте подкрепяли науката и нейния напредък.

Свещенослужителите посетиха COVID-отделенията на ВМА, както и такива, в които не се лекуват пациенти с коронавирусна зараза , където помазаха с осветлен елей и поръсиха със светена вода болните, лекарите и целия медицински личен състав. Всички получиха иконки със сцената на Рождество Христово, които са със особено благословение от Негово Светейшество патриарх Неофит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР