Духовници, които са преболедували коронавируса, ще посетят Covid отделения в

...
Духовници, които са преболедували коронавируса, ще посетят Covid отделения в
Коментари Харесай

Попове влизат в Covid отделения да благословят болни и медици

Духовници, които са преболедували ковид, ще посетят Covid отделения в софийски лечебни заведения, с цел да помажат с осветлен елей и да поръсят със светена вода болните, лекарите и целия медицински личен състав. Поповете ще раздадат на всички в лечебните заведения иконки със сцената на Рождество Христово, които са със особено благословение от Негово Светейшество патриарх Неофит, оповестиха в неделя от Софийската митрополия.

Инициативата е на патриарх Неофит, като духовниците доброволци ще посетят освен пациенти с коронавирсната зараза, само че и такива в останалите отделения

Милосърдната самодейност стартира още в неделя с отслужването на маслосвет за здравето на боледуващите от Covid-19 в храма " Рождество Христово " в столичния кв. " Младост ", както и в храма " Св. Йоан Рилски " в Софийската духовна семинария. Поръсването със светена вода в лечебните заведения ще продължи до 23 декември и по-късно ще се възобнови от 5 до 7 януари.

На 21 декември, понеделник, от 10.00 часа, ще бъдат осветени 6000 икони със сцената на Рождество Христово, които ще бъдат раздавани на болните. Освещаването ще бъде осъществено в митрополитския храм " Св. великомъченица Неделя " в София, в наличието на всички свещенослужители, които ще вземат участие в болничните визити.

Веднага по-късно ще стартират визитите на свещениците във Военномедицинската академия, в " Пирогов ", Александровска болница, УМБАЛ " Св. Иван Рилски " и в УМБАЛ " Св. Анна ".
.
Това не е първата милосърдна самодейност на Софийската света митрополия. През ноември, в Деня на християнското семейство (21 ноември), с цел да поддържат напъните на лекарите в тяхната ежедневна битка за спасяването на заболели от ковид. Тогава, повече от двадесет свещеници подариха кръв във Военномедицинската академия, припомниха от митрополията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР