Най-добрите тори определят политики, когато конференцията на Консервативната партия стартира в Манчестър

...
Дубрите обаче сочат, че тези £1 милиард от изравняване на
Коментари Харесай

Дубрите обаче сочат, че тези £1 милиард от изравняване на финансирането ще отидат най-вече в избирателните райони, държани от консервативни депутати - или лейбъристки места с малко мнозинство.

Министър-председателят твърди, че политиците винаги са се фокусирали върху градовете, въпреки че много британци живеят и работят в градовете.

Той каза: „Резултатът е полу- празни главни улици, запуснати търговски центрове и антисоциално поведение, което подкопава просперитета на много градове и възпира възможностите на хората - и без нов подход тези проблеми само ще се влошат."

Г-н Сунак е настроен да използва първата си конференция като лидер, за да се съсредоточи върху политики, които биха могли да намалят разликата срещу сър Кийр Стармър, като в момента проучванията на общественото мнение поставят правителството на около 18 пункта зад лейбъристите.

Риши Сунак обявява, че районите на Обединеното кралство ще получат £1 милиард средства за изравняване

Но в периферията на конференцията торите от задната скамейка са готови да призоват премиера да намали „неустойчивата" данъчна тежест върху потребителите и бизнеса – с бившия премиер Лиз Тръс, която призовава за намаляване на корпоративния данък до 19%.

Лидерът на торите също е подложен на натиск да обмисли напускане на Европейската конвенция за правата на човека, с бизнес секретар Кеми Баденок става вторият министър в кабинета за седмица, който повдига въпроса.

Междувременно The Sunday Times съобщава, че Джереми Хънт е бил тайно записан да казва, че г-н Сунак ще свика избори, след като инфлацията падне под 3%, с канцлерът казва на активистите на торите, че Bank of England прогнозира, че това ще бъде постигнато следващата есен.

Изображение: Елтън Джон и Суела Брейвърман

Брейвърман напада „разглезени“ знаменитости

Двама министри от кабинета са дали интервюта за неделните вестници в началото на четиридневната конференция.

Фокусът в неделя ще бъде върху състоянието на нацията, последвано от икономиката в понеделник. Справянето с пресичането на Ламанша и намаляването на списъците с чакащи на NHS ще последват във вторник, проправяйки пътя за речта на министър-председателя в сряда.

Говорейки пред The ​​Mail в неделя, Суела Брейвърман нападна знаменитости, които критикуваха нейните противоречиви имиграционни политики – отхвърляйки ги като „разглезени и неконтактни“.

Водещият на BBC Гари Линекер беше остър критик на подхода на правителството, докато сър Елтън Джон, техните политики рискуват да „легитимират омразата и насилието“.

Г-жа Брейвърман каза пред вестника, че те са членове на „елит, сигнализиращ за добродетели“, който изнася лекции на британците от вили и частни самолети, и предположи, че не са били в контакт с предизвикателствата, пред които са изправени обикновените хора.

Прочетете още:
Сунак се подиграва в изтекли WhatsApps
Може ли отборът Риши да обърне нещата?
Hunt обещава да спре „порочния кръг“ на повишаване на данъците

Изображение: Владимир Зеленски среща Грант Шапс в Киев

Британски войници може да обучават войски в Украйна

Междувременно новият министър на отбраната Грант Шапс каза пред The ​​Sunday Telegraph, че британските войници могат да започнат да обучават силите на Володимир Зеленски на украинска земя.

Повече от 20 000 украински новобранци вече са преминали официално обучение тук, в Обединеното кралство, но г-н Шапс е провел разговори с висши военни за преместване на това усилие в страната.

Досега Обединеното кралство и други членове на НАТО избегнаха този подход на фона на опасенията, че личният състав може да бъде изложен на опасност да бъде въвлечен в битка със силите на Путин.

Г-н Шапс продължи да разкрива, че е провел разговори с г-н Зеленски относно това дали британският флот може да помогне за защитата търговски кораби от руските атаки в Черно море.

И на фона на бъдещето на северния крак на HS2 до Манчестър - където се провежда конференцията на торите - бившият министър на транспорта каза, че не е прегледал високоскоростната железопътна линия линия би било „доста безотговорно“.

Гледайте Неделна сутрин с Тревър Филипс в 8:30 сутринта по Sky News - на живо от конференцията на Консервативната партия. Към него ще се присъединят министърът за повишаване на нивото Майкъл Гоув, бившият министър на вътрешните работи Дейм Прити Пател и министърът на Лейбъристката партия в сянка на Шотландия Иън Мъри.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg