Дубайската авиокомпания Emirates се отказа от намеренията си да купи

...
Дубайската авиокомпания Emirates се отказа от намеренията си да купи
Коментари Харесай

Emirates ще увеличи флота си с 30 самолета Boeing 787

Дубайската самолетна компания Emirates се отхвърли от желанията си да купи широкофюзелажни самолети от Boeing и промени проектите си за поръчка на новите Airbus SE. Най-голямата компания за дълги полети в света ще усили флота си с 30 броя Boeing 787 на стойност 8.8 милиарда $. Това разгласи основният изпълнителен шеф на компанията шейх Ахмед бин Саид ал Мактум на авиошоуто в Дубай, оповестява Bloomberg.

Като част от съглашението с американския производител самолетната компания ще актуализира част от своята огромна поръчка - ще преобразува 30 броя 777 в същия брой, само че от модела 787-9s. Така Emirates остава най-големият клиент на 777X в света с поръчани 126 самолета и най-големият за модела 777 със 155 самолета. Общият разход на арабския авиопревозвач ще бъде близо 24 милиарда $.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сделката

Проучване върху дълготрайните потребности на флота и привършване на производството на A380 през 2021 година е главната причина Emirates да промени поръчките си. Договорът за покупка на самолети Boeing 787 е от 2017 година, а този за 777Х - от 2014 година

" Наблюдаваме 787 отдавна ", споделя президентът на компанията Тим Кларк на авиошоуто в Дубай.

Emirates промени първичните си проекти да купи модела 787-10 и се насочи към по-малката версия 787-9 dreamliner. Моделът е с 5 млн. $ по-евтин и се чака да бъде доставен през 2023 година Използването на междинни по величина самолети ще построи по-добра връзка сред градове със междинен пътникопоток и ще разреши на Emirates да прави по-чести полети по към този момент съществуващи линии, счита шейх Ахмед бин Саид ал Мактум.

От Emirates споделят, че през идващите седмици ще обсъдят с Boeing разновидности и периоди за доставка на модела 777. Първият тестов полет на модела е бил отсрочен поради проблеми с мотора, макар че съгласно Кларк е трябвало да бъде извършен след няколко месеца.

Подкрепа за американския производител

Промяната на проектите на самолетната компания значи загуба на поръчки за 60 самолета за Boeing и Airbus. Emirates е най-големият гарант на широкофюзелажни самолети в света, а представянето на детайлите по договорката на авиошоуто в Дубай ще спре въпросите на производителите.

През февруари тази година Emirates се отхвърли от поръчките си на модела А380 " Суперджъмбо " на Airbus и малко по-късно европейският производител разгласи, че ще спре да го създава от 2021 година Според анализатори ходът на дубайския транспортьор е знак на поддръжка към американския транспортьор поради рецесията с модела 737 MAX, който още е партерен поради двете произшествия с него в границите на няколко месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР