Дубай бе обявен за най-добрата дестинация в света на наградите

...
Дубай бе обявен за най-добрата дестинация в света на наградите
Коментари Харесай

Ето коя е най-добрата дестинация за туристите по света

Дубай бе разгласен за най-хубавата дестинация в света на премиите на пътешествениците на Трипадвайзър 2022.

Победителят се дефинира на база качество на услугата и позитивна противоположна връзка. За всяка категория условията са характерни.

Оценят се броят и качеството на квартирите, заведенията за хранене, местата за развлечение, както и нещата за правене в дестинациите за интервал от 12 месеца сред 1 ноември 2020 и 31 октомври 2021.



Лондон бива коронясан за град номер 1 за туризъм в Европа, като заема второ място в световната ранглиста. Някои от другите дестинации са: мексиканския Канкун, който заема третото място, Бали в Индонезия е на четвърна позиция, както и гръцкия остров Крете на пета. Най- положителната дестинация в Съединени американски щати се явява Лас Вегас, който заема 25 място в световната ранглиста.

След Вегас класацията запълват Оаху, Мауи, Кей Уест, Ню Йорк, Ню Орлианс, Савана, Маями бейч, Нешвил, а на десето място е Седона.

Класацията на най-хубавите места за туризъм в Европа допълват Барселона, която заема шеста позиция, Тенерифе, Корсика, Единбург, а десета позиция заема Флоренция.

На върха на т.нар известни дестинации, местоположения които са имали максимален приръст на туристи за година, се намира испанския курорт Майорка.

“Този прелестен остров с живописни морски заливчета, плажове, който са подобаващи за деца, и грандиозна архитектура се трансформира в един от най-натоварените курорти”, декларират от Трипадвайзър.

В топ 10 може да открием още Кайро ( на втора позиция), гръцкия остров Родос, Тулум, Мексико, Дубровник, Натал в Бразилия, Аруша в Танзания, турския Гьореме и остров Санторини.

Следващата ранглиста е отредена за националните паркове, като тук преди всичко е оценен Националния парк Аренал Вулкано в Коста Рика. Описан като топ локация за походи измежду природата.



“Парка предлага голям брой направления, които ще ви отведат през богата дива природа на дъждовни гори, паралелно с от дълго време истинала лава, край един от най-активните вулкани на земята”, написа Трипадвайзър.

В класацията следват индийския Национален парк Джим Горбет, Серенгети в Танзания, Резерватът Масаи Мара, и южноафриканският парк Крюгер.

Най-добрата дестинация за феновете на вкусната кухня се оказва Рим. Град където апетита на пътешествениците бива предизвикан от достоверна паста, както и от сладолед, който не трябва да бъде пропускан. В класацията следват- Лондон, Париж, Дубай, Барселона, Мадрид, Сао Паоло, Ню Йорк, Банкок и Сингапур.

Въпреки, че в класацията, коята регистрира качеството на кухнята Дубай е една на трето мяст, градът печели водачеството по позитивни страсти у туристите. Луксозен шопинг, ултрамодерна архитектура, вълнуващ нощен живот са единствено част от чаровете на арабския град, с които той омайва посетителите си.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР