ДСБ оценява служебните правителства на Радев като опасни за демокрацията

...
ДСБ оценява служебните правителства на Радев като опасни за демокрацията
Коментари Харесай

Атанас Атанасов получи мандат за обединение с ПП

ДСБ прави оценка служебните държавни управления на Радев като рискови за демокрацията
Атанас Атанасов получи мандат за обединяване с Политическа партия на идните избори. На днешното Национално заседание е призната и резолюция, съгласно която новото обединяване ще има за цел да сформира устойчиво държавно управление и да предотврати тласкането на страната към република с президентско ръководство.

В документа се показва още, че прави оценка постигнатото от съдружния формат Демократична България като сполучливо. Освен това регистрира нуждата от обединяване на реформаторските сили за идните сили и „ да пресече опитите за реституция на корумпираното ръководство на Борисов благодарение на партиите на статуквото “.  

Партията водена от Атанас Атанасов прави оценка продължителното ръководство под формата на служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев, като рисково за демокрацията, евроатлантическата ориентировка и икономическото развиване на България, и въздействието й в района.

В резолюцията написа още, че единствената опция да продобиване на изборите е обединяване с „ Продължаваме промяната “. Ако реализиран задачата си ще реформират институциите, ще проведат същинска правосъдна промяна и ще изкоренят корупцията.  

Като друга цел е модернизирането на армията и службите, да се изпълнят изискванията за приемане на България в Шенген и Еврозоната, с цел да бъде укрепена евроатлантическата ориентировка на България.   

След дадения мандат е е предоставено на структурите на ДСБ да водят договаряния за необятно обединяване, с цел да отстранят ГЕРБ и Движение за права и свободи от локалната власт. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР