Дряновската Курникова - Ангела Ганева спечели категорично Купа Хасково при

...
Дряновската Курникова - Ангела Ганева спечели категорично Купа Хасково при
Коментари Харесай

Дряновската Курникова спечели Купа Хасково

Дряновската Курникова - Ангела Ганева завоюва изрично Купа Хасково при девойките до 14 годишна възраст.

Тенисистката от ТК Кристи (Дряново) Ангела Ганева  победи  на финала една от победителките на двойки Ира Тодориева от Пазарджик с 6:3 и 6:3.

На полуфинала Дряновската Курникова победи още по безапелационно с 6:1, 6:0 Ева Бусаад Августа-Траяна (Ст. Загора).

Тази седмица в Хасково се организира Държавен шампионат по тенис за юноши и девойки до 14 години. За присъединяване в него дойдоха съвсем всички от най-хубавите ни тенис очаквания до 14 години. Тук са и състезателите от клуб " Кристи " в Дряново, измежду тях се откроява 14-годишната Ангела Ганева. Девойката учи в СУ " Максим Райкович " в родното Дряново. Тя като се изключи че е отлична тенисистка е и невероятна хубавица. Уникалната е и приликата й с рускинята Анна Курникова, по която въздишаха всички тенис фенове преди петнадесетина години.

Бившата тенис звезда от Москва не съумя да завоюва шампионат от Големия шлем на сингъл, само че игра няколко финала на огромни шампионати от АТП. Курникова реализира най-големите си триумфи на двойки, където през 1999 година и 2002 година печели Откритото състезание на Австралия в тандем с Мартина Хингис. Тя от години към този момент не играе интензивно тенис и живее със брачна половинка си - латино артистът Енрике Иглесиас в Маями, Флорида. Но продължава да е в класациите за най-красива жена на планетата.

Дряновската Курникова - Ангела е още тийнейджърка, само че геният и в играта с жълтата топка е забележим.
По-миналата година Ганева бе пета в ранглистата при 12-годишните. Също като своята двойничка от Русия Ангела Ганева има към този момент по-големи триумфи при двойките. Заедно с не по-малко красивата Михаела Цонева печелят купа за тим девойки до 12 години през 2016 година

И на първия шампионат на кортовете " Юнак " в Хасково  проведен през юли предходната година  Ангела и Михаела реализираха безапелационни победи, а при двойките напряко не оставиха шансове на съперничките си, въпреки че играха с други партньорки./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР