Други сценарии на употреба са най-популярни сред потребителитеНай-често умните колонки

...
Други сценарии на употреба са най-популярни сред потребителитеНай-често умните колонки
Коментари Харесай

Умните колонки рядко управляват… умния дом

Други сюжети на приложимост са най-популярни измежду потребителите

Най-често умните колонки служат като източници на прогноза за времето и вести

Само 6% от притежателите на умни колонки – от рода на Amazon Alexa – употребяват високотехнологичните джаджи за ръководство на останалите устройства от така наречен интелигентен дом, сочи ново изследване на анализаторската компания IHS Markit.

Умните колонки рядко се употребяват и като принадлежности за дистанционно управление на осветлението, контролиране на температурата в пространствата и други сходни приложения, демонстрират резултатите от проучването измежду консуматори в Съединени американски щати, Англия, Япония, Германия и Бразилия.
още по тематиката
Най-популярният сюжет на потребление на умните колонки е да дадат прогноза за времето и да оповестят вести. Други техни приложения са стартиране на музика, изпращане на известия, позвънявания и покупки.

Анализаторите чакат обаче в околните години от ден на ден консуматори да стартират да употребяват смарт колонките точно за ръководство на устройствата в умния дом. Твърди се, че от началото на годината към 900 производители са предложили на пазара 4100 модела умни свързани устройства за дома.

Изследването обгръща консуматори на умни колонки Apple HomePod (Siri), Гугъл Home (Google Assistant), Amazon Echo (Alexa) и устройства, в които се употребяват персоналните помощници Microsoft Cortana и Samsung Bixby.

Най-популярният личен асистент измежду интервюираните консуматори е Amazon Alexa (40%), следван от Гугъл Assistant (23%). Около 20% от респондентите са декларирали, че имат колонки Amazon Echo и Гугъл Home.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР