Другарки и другари, братя и сестри, призовавам вашето чувство за

...
Другарки и другари, братя и сестри, призовавам вашето чувство за
Коментари Харесай

Петър Младенов в последните издихания на комунизма през 1989 г: По-добре танковете да дойдат!

" Другарки и приятели, братя и сестри, приканвам вашето възприятие за отговорност пред ориста на народа и на България. С този екстремизъм вие тласкате България към пропастта! " Пита хората какво желаят: кръв ли?! 

 

14 декември 1989 година - се случва историческо събитие,  белязано от два изключително значими обстоятелството:
- Многохилядна жива верига обкръжава депутатите в Народното събрание с искане да отпадне член 1 от Конституцията;
- Петър Младенов произнася популярната си имитация за танковете, която коства президенското му кресло.

Петър Младенов, тогава президент на България, произнася популярната си скандална фраза: „ Нека танковете да дойдат ”. 

На 14 декември 1989 година жива верига от към 20 000 души обкръжава постройката на Народното събрание в очакване за анулация на член 1 от тогавашната Конституция, който гласи:  “Ръководната мощ в обществото и страната е Българската комунистическа партия. ” Макар че на 13 декември комунистическата партия дава обещание да гласоподава смяната, ненадейно конституционното решение се анулира в Народното събрание. Никой не дава пояснение на народа за какво това се случва и се основава публично напрежение и неодобрение.

Лидерите на тогавашната съпротива от Съюз на демократичните сили приканват хората да се разотидат по къщите си спокойно и безшумно. Точно в този миг няколко народни представители и месец по-рано определеният държавен секретар Петър Младенов излизат, с цел да приказват пред жителите. Без мегафон, а единствено с кола с дребна уредба, Младенов се пробва да изясни решението пред събралия се народ. Никой обаче не чува речта му и хората стартират да го освиркват.

" Другарки и приятели, братя и сестри, приканвам вашето възприятие за отговорност пред ориста на народа и на България. С този екстремизъм вие тласкате България към пропастта! " Пита хората какво желаят: кръв ли?! 

Думите на президента са заглушени от непрекъснати и мощни освирквания " У-у-у-у-у. "

Държавният секретар се отхвърля и на влизане в Народното събрание стопира на вратата, обръща се към доближените си, измежду които и ген. Добри Джуров, и изрича противоречивата имитация: " Най-добре танковете да дойдат ".



 

До него е министърът на защитата Добри Джуров. Младенов е толкоз обиден от виковете против него, че при опита си да влезе назад в Народното събрание, споделя популярната си реплика  " По-добре е танковете да дойдат ".  Това съумява да улови камерата на журналиста от Българска национална телевизия Евгений Михайлов, който в паниката се оказва изтикан зад Младенов и по този начин прави един от най-скандалните записи в новата ни история.

Записът с репликата на Младенов е пуснат 6 месеца по-късно по време на предизборната акция през юни 1990 година, когато се приготвят първите демократични избори. Петър Младенов отхвърля да е казвал сходна фраза и афишира, че това е операция, клюка и монтаж. Държавният секретар твърди, че в действителност е споделил „ Най-добре Станко да пристигна ". (Младенов има поради Станко Тодоров, ръководител на Народното събрание по това време).

Веднага стартират разследване и разпити. Назначена е и експертна комисия в Министерство на вътрешните работи, която да изследва записа. Доказва се, че записът е достоверен и в резултат на цивилен митинги Младенов подава оставка. Репликата поставя край и на политическата му кариера. До гибелта си на 31 май 2000 година Петър Младенов твърди, че не е изричал думите " Най-добре танковете да дойдат ". 

През 1971 година Младенов става министър на външните работи и остава на тази служба в четири следващи държавни управления до 1989 година - рухването на комунизма. Той дава отговор за външната политика на страната в продължение на 18 години, с което става най-дългогодишният български външен министър. Избиран е за кандидат-член, а по-късно за член на Политбюро на Централния комитет на Българска комунистическа партия.

През 1989 година, дружно със своя състудент и другар Андрей Луканов и благодарение на Добри Джуров и Станко Тодоров, Младенов провежда вътрешнопартийния прелом, довел до отстраняването на Тодор Живков от партийното управление. На пленум на Централен комитет на Българска комунистическа партия на 10 ноември 1989 година Живков е заставен да подаде оставка, а неговия пост като общоприет секретар на партията заема Петър Младенов. Той обаче напуща политическата сцена безславно след репликата, с която приканва митингите на българите да бъдат овладени благодарение на армията.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР