Дребните търговци в Индия смятат, че Walmart има скрити намерения

...
Дребните търговци в Индия смятат, че Walmart има скрити намерения
Коментари Харесай

Малките търговци в Индия се обединяват срещу сделката между Walmart и Flipkart

Дребните търговци в Индия считат, че Walmart има " скрити планове " за придобиването на Flipkart

Още по тематиката
Walmart е най-голямата компания по доходи в Съединени американски щати за 2018 година

Веригата хипермаркети оглавява класацията Fortune 500 за шеста поредна година с оборот от над 500 милиарда $
21 май 2018
Walmart купува индийския онлайн търговец Flipkart за 15 милиарда $

Cпopaзyмeниeтo щe зaтвъpди тpиyмфa нa Wаlmаrt нaд Аmаzоn, ĸoятo ce oпитвaшe cъщo дa пoeмe ĸoнтpoл нaд Flірkаrt
8 май 2018
Британските ритейл колоси Sainsbury и Asda се сливат

Сделката е на стойност 7.3 милиарда паунда, новата компания ще измести Tesco като пазарен водач
30 апр 2018
Как софтуерните колоси изгубиха ореола си

След абсурда с Фейсбук водачите в технологиите от ден на ден се трансформират от " спасители " в " опасност "
20 апр 2018 Бавно, само че настойчиво съперниците на договорката сред Walmart и онлайн търговеца Flipkart за 16 милиарда $ образуваха опозиционно обединяване на пазара в Индия. През предходната седмица към 30 асоциации, представляващи дребни търговци в разнообразни индийски градове, се срещнаха, с цел да обсъдят следствията от придобиването на индийската компания за електронна търговия от американския ритейл колос, написа Quartz.

Сделката разрешава на най-големия търговец на дребно в света достъп до пазар за електронна търговия, който Morgan Stanley прави оценка на близо 200 милиарда $.

Опасенията Говорител на Walmart:
" Ние имаме вяра, че индийските търговци са настроени позитивно към нас. Помагаме им да развиват бизнеса си посредством най-хубавите практики в сектора. Бизнесът ни с тях продължава да пораства с добър ритъм, което значи, че и техният пораства. С неспокойствие чакаме да работим още по-отблизо с тях в близкото бъдеще. Като компания, работеща в Индия в продължение на доста години, Walmart е основала значими партньорства с няколко заинтригувани страни. "

" Обсъдихме какви ограничения можем да предприемем, с цел да подсигуряваме, че Walmart няма да навлезе и в търговията ни с физически магазини ", споделя Ам Викирамараджа, президент на Tamil Nadu Vanigar Sangakalin Peramaippu, комерсиална асоциация от южната част на Индия.

Асоциациите на търговците, в които вземат участие представители от милиони индийски дребни компании, взеха решение да проведат тридневна конференция в Ню Делхи в края на юли, с цел да изразят недоволството си ", твърди Викирамараджа, чиято асоциация се състои от над 2.1 млн. търговци от щата Тамил Наду.

Няколко министри в кабинета на Нарендра Моди ще бъдат поканени на събитието.

Конфедерацията на всички индийски търговци (CAIT), представляваща над 70 млн. дребни търговци, към този момент е подала петиция за съмнение до Комисията за защита на конкуренцията в Индия (CCI) поради договорката Warmart - Flipkart. Няколко други търговски организации оповестиха, че възнамеряват национална стачка за 2 юли.

Страхът на " дребните "

Малките търговци в Индия считат, че Walmart има " скрити планове " след придобиването на Flipkart. През последното десетилетие американските компании не съумяха " да завладеят " страната, тъй като Индия не разрешава директни задгранични вложения в ритейл търговията. След договорката за придобиването обаче тя може да се развие и да се отворят нови физически магазини, позволяват те.

Това би могло да принуди милиони дребни играчи да се отдръпват от бизнеса.

" Ню Йорк е един от най-големите градове в Америка, само че локалната власт не позволи на Walmart да отвори там магазини, тъй като дребните предприятия ще бъдат наранени. Представете си тогава какво ще стане, в случай че една страна като Индия, която зависи от нейните към 21 млн. търговци и фермери, одобри това. Тези хора няма да има от какво да живеят ", споделя Викхирамараджа. Наистина макар упоритите си старания Walmart не съумя да получи позволение да отвори магазини в Ню Йорк.

Според президента на комерсиалната асоциация навлизането на американската компания в Индия ще раздруса бизнес системата, изключително посредством голямата си логистична мрежа. " Чрез международната си мрежа за доставки и инфраструктурата си за предпазване и достъп до капитал Walmart ще може да понижи разноските за потребителски артикули в Индия и по този метод да засегне приходите на дребните търговци. "

Близо до задачата

Търговците настояват, че Walmart навлиза в офлайн търговията на дребно в продължение на съвсем една година и скоро ще има надзор над скъпи данни за потребителските желания, индустриалните благоприятни условия на индийските снабдители и производители, количеството стока от разнообразни категории, продавани в разнообразни страни, и така нататък

" По този метод те ще имат опция непосредствено да се свързват с производителите и да работят с тях ", сподели Викхирамараджа. Повечето индийски търговци не разполагат с нужните средства за достъп до такива подробни данни, а това ги слага в неподходящо състояние.

Анализатори в промишлеността обаче считат, че терзанията на търговците са неоснователни и неправилни, тъй като не поясняват вярно проекта на Walmart.

" Говорих с представителя на компанията няколко пъти и оттова споделят, че концепцията им е съсредоточена върху споделената стойност и ще влагат в дребните магазини ", споделя Санчит Вир Годжия, основен анализатор и изпълнителен шеф в Greyhound Research. " Асоциацията се доверява на клюки, а не на обстоятелства, a истината е, че Walmart ще употребява дребния бизнес като част от проекта си ", прибавя той
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР