Дребни земеделски производители масово продават вносна продукция за българска, за

...
Дребни земеделски производители масово продават вносна продукция за българска, за
Коментари Харесай

Масова шашма по пазарите преди Коледа - пробутват ни вносни мандарини за БГ производство

Дребни аграрни производители всеобщо продават вносна продукция за българска, с цел да си спестят издаването на касови бележки. Последният засечен от данъчните подобен случай е на пазара в град Бяла, Русенско, където търгували и лимони като лична продукция, оповестиха Национална агенция за приходите.

От Национална агенция за приходите обясниха, че на дребните аграрни производители се разрешава да продават отгледаната от тях продукция, без да употребяват фискални апарати, като задачата е да бъдат подкрепени и подтиквани. Необходимо било единствено да се записват в регионалната работа по земеделие и да посочат какви тъкмо култури отглеждат.
свързани новини8930на 20.01.20216676на 08.12.2020
От това обаче се възползвали трима души, представящи се за дребни зеленчукопроизводители. На масите на пазарчето в Бяла те продавали цитрусови плодове, без да регистрират продажбите с касов уред.

“Земите край река Янтра са плодородни, само че суровият климат в Северна България пречи за развъждането на и лимони “, разясняват от НАП-Русе, осведоми " Монитор ".

Инспекторите съставили на тримата актове за определяне на административно нарушаване. Санкцията на всеки може да доближи 3000 лв..
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР