Драстично увеличение на тока и топлото искат дружества. Колко точно

...
Драстично увеличение на тока и топлото искат дружества. Колко точно
Коментари Харесай

ЕРП-та и Топлофикации искат скок на цената между 100-150%

Драстично нарастване на тока и топлото желаят сдружения. Колко тъкмо остана загадка. Това стана ясно от чуването на Александър Йорданов от КЕВР по време на изключително съвещание на енергийната комисия в Народното събрание. Представители на регулатора бяха привикани да обяснят за постъпилите претенции от мрежовите сдруженията и оператори за ценообразуване в законовия период и по какъв начин това ще се отрази на хората и на инфлацията. Това е сензитивна за обществото информация, регистрира Александър Йорданов от КЕВР.

Над 50 сдружения са подали претенции в период, стана ясно от думите му. Четири са закъснели, а две сдружения не са подали заявки.

50 дни не сте разбрали какво нарастване са поискали мрежовите оператори, заяде се Делян Добре от ГЕРБ. По негови данни със 150% нарастване на цената на парното е поискала Топлофикация-София, а ЕРП-та са поискали нарастване на цената на силата със 100%.
 КЕВР закова цената на газа за май на 162.17/MWh
КЕВР закова цената на газа за май на 162.17/MWh

И обещеват цена от 140 лева за юни месец

Един месец преди първи юни ще станат ясни офертите на сдруженията, стана ясно от обяснението на Александър Йорданов.

Рамадан Аталай го упрекна в несериозно отношение към Народното събрание. Реалността е, че вие закъснявате с издание на заявките, посочи той. По думите му върху КЕВР щял да се окаже напън и регулаторът нямало свободно да дефинира цената. Вярно ли е това, което се носи като слух, че има претенции за над 100% нарастване на цената, попита депутатът от Движение за права и свободи. Йорданов не даде още веднъж съответен отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР