Драстично поскъпване на природния газ от 1 октомври. Това предлага

...
Драстично поскъпване на природния газ от 1 октомври. Това предлага
Коментари Харесай

КЕВР обмисля 14%-но поскъпване на природния газ от 1 октомври

Драстично повишаване на природния газ от 1 октомври. Това предлага работната група към Комисията за енергийно и водно контролиране. Преди седмица „ Булгаргаз ” изиска природният газ да нарастне. В предходни такива случаи специалистите от КЕВР всекидневно са редуцирали претенции скок, само че не и този път – в този момент предлагат повишаването да се утвърди, предвижда битиви.

Документът ще бъде обсъден навън съвещание на комисията на 25 септември. Докладът планува покачване с съвсем 14%. Причините са предстоящите по-високи доставни цени на природния газ от импорт, по-високия курс на щатския $ по отношение на лв., както и обстоятелството че през третото тримесечие на годината сдружението е продавало на загуба. Ако КЕВР дефинитивно позволи повишаването, по закон ще се наложи и нова актуализация на цените за парно и електрическата енергия от топлофикаците. Изчисленията сочат, че при 14% скок на природния газ, парното ще нарастне с съвсем 10%. Ще нарастне и топлата вода.

Припомняме, че поради предстоящото повишаване на природния газ, още преди формалното решение на КЕВР, в някои градове на страната хлябът нарастна с 20-30 стотинки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР