Драматичните дни около неизясненото бъдеще на селекционера на Германия -

...
Драматичните дни около неизясненото бъдеще на селекционера на Германия -
Коментари Харесай

Селекционерът на Германия за важно послание след отпадането в Катар

Драматичните дни към неизясненото бъдеще на селекционера на Германия - Ханзи Флик, завършиха. Наставникът на бундестима организира спешна среща с президента и вицепрезидента на Германския футболен съюз – Бернд Нойендорф и Ханс Йоахим-Вицке, на която стана ясно, че 57-годишният експерт ще остане отпред на националите макар неуспеха в Катар.
 Ханзи Флик остава отпред на Бундестима Ханзи Флик остава отпред на Бундестима
Напрежението обаче остава, тъй като това се оказа трети следващ огромен конгрес, на който германците отпадат в прекомерно ранен стадий. През 2018 година по време на Мондиала в Русия те приключиха на дъното в групата си след шокиращи загуби от Мексико и Южна Корея. Три години по-късно на Евро 2020 Германия падна от Англия на 1/8 финалите. Така се стигна и до последния шампионат в Катар, където възпитаниците на Флик още веднъж отпадна в груповата фаза поради по-лошата си голова разлика по отношение на Испания.
 Президентът на Байерн (Мюнхен) удовлетворен, че Ханзи Флик остава народен селекционер Президентът на Байерн (Мюнхен) удовлетворен, че Ханзи Флик остава народен селекционер
Слабото показване тима провокира доста отрицателни публични реакции, само че Флик се обърна към немските последователи с апел да бъдат по-търпеливи и да не отдръпват поддръжката си към националите. Особено за идното Евро 2024, което ще се организира точно в Германия.

“Докато други народи като Бразилия, Аржентина или Мароко честваха в Доха през цялото време, върху Германия се изля прекалено много негативизъм, а тези неща не остават незабелязани от тима. Надявам се, че на Евро 2024 футболът още веднъж ще бъде главният ни фокус и почитателите ще бъдат солидарни с нас ”, сподели Флик.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР