Драма в семейството на Митьо Очите заради внучката му Тияна.

...
Драма в семейството на Митьо Очите заради внучката му Тияна.
Коментари Харесай

Драма с внучката на Митьо Очите

Драма в фамилията на Митьо Очите поради внучката му Тияна. Родителите на дребната девойка са мощно обезпокоени за здравето на наследничката си, защото стволовите кафези на момиченцето са изчезнали от банката, в която се съхранявали до момента, научи HotArena.

Дъщерята на Димитър Желязков–Станислава, даже показа за казуса с Наум Шопов и годеницата му Теа. Тя и брачният партньор й вложили крупна сума за добиване на стволови кафези при раждането, като се надявали, че някой ден, ще могат да са им от помощ, в случай че дребната се разболее или нещо се случи с нея.

Сега семейството на кримигероя научила, че взетите проби може да са изчезнали, защото клиниката, в която се съхранявали е банкрутирала, написа „ България днес”.

За драмата излиза наяве от коментар на дъщерята на Очите–Станислава, под обява на младия доктор Наум Шопов. Той и приятелката му Теа Минкова възнамеряват да запазят стволови кафези на бебето, което чакат.

Голямата щерка на Желязков се включи в полемиката и показа своите разочарования. "Аз съм пострадала, за жал. Каквото се изискваше от мен го направих, само че в този момент обстановката е такава, че дамата, при която направих прена тест е същата, която ми взе стволови кафези.

След месец ми звънна, че пробите са годни за приложимост и банката се съхранява в Швейцария. Дадоха ми контракт и платих, а в този момент разбирам, че е трябвало да получа документ.

И преди две седмици получих мейл, в който ми споделят, че пробите са преместени в Полша. Сега никой не ми подвига и не знам какво да направя”, споделя още тя.

„ Много съжаляваме за случилото се. Не се отказвайте”, поучават я Шопов и половинката му.

В последните години от ден на ден платежоспособни родители избират да съхраняват стволови кафези, които се извличат най-често от пъпната шнур в първите минути от раждането на детето. За услугата се заплащат по 5 бона, като таксата покрива извличането и съхранението на материала в продължение на десетилетия, в банка за стволови кафези.

Материалът може да се употребява при възможен проблем, а учените от години сполучливо лекуват по този метод тумори, анемии, вродени болести, метаболитни нарушавания, левкемия и други.

Понякога извлечените стволови кафези могат да спасят живота и на различен член от фамилията със същото ДНК, споделят експерти.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР