ДПС-Плевен осъди репресията на Рашков. Това съобщи водачът на листата

...
ДПС-Плевен осъди репресията на Рашков. Това съобщи водачът на листата
Коментари Харесай

ДПС-Плевен: Осъдихме репресията на Рашков

ДПС-Плевен осъди репресията на Рашков. Това заяви лидерът на листата на Движението в района Марио Рангелов на предизборна среща в града. В нея участваха водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент, Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и Йордан Цонев, зам.-председател на партията.



За страдание през днешния ден ние, Движение за права и свободи - най-отговорната партия, сме изправени отново да се борим за правата и свободите на гласоподавателите, за правата и свободите на нашите жители, сподели Рангелов. И описа за полицейските репресии в село Буковлък на локалните избори.

" В дома на локалния ни ръководител, който има дребни деца и възрастни родители, влизат в 7 часа сутринта и го извеждат като най-големия нарушител, без да му кажат какви са правата му и за какво го задържат. Накрая се оказва, че е извикан да подпише протокол да не взе участие на изборите. Та той ни е локален ръководител и това му е работата. Задържаха още 20 наши деятели. Но това ни сплоти. Движение за права и свободи нае юрист, който заведе искове. И единствено преди 3 дни след решение на плевенския съд тези заповеди бяха оповестени за противозаконни. Движение за права и свободи осъди репресията на Рашков ", сподели Марио Рангелов.

" С номинацията за президент и вицепрезидент на Мустафа и Искра ние демонстрираме на българската нация по какъв начин би трябвало да се държи една национално-отговорна политическа мощ. Политическа партия, която залага на единството. Защото разделянето, което стана в България, изключително от началото на годината, е рисково ", сподели още Марио Рангелов. И описа, че в област Плевен Движение за права и свободи има кмет етнически българин - Момчил Митов, кмет на Горник. Наш другар, която беше самостоятелен кмет и който след 3 мандата, сблъсквайки се с проблемите, реши, че Движение за права и свободи е неговата партия и през днешния ден даже е ръководител на една от огромните общински структури в региона - Червен бряг, сподели Рангелов. И добави: " Имаме и кмет етнически турчин - кметът на Одърне, обитаемо място, където обичайните гласоподаватели на Движение за права и свободи са не повече от 20%. И имаме и кмет на село Буколвък от две седмици - Георги Божинов, ром. Коя друга политическа мощ би номинирала хора от разнообразни етноси? Само тази, която се усеща национално виновна - Движение за права и свободи ".

На 14 ноември ние излизаме да защитим правата и свободите на българските жители. Затова желая от вас цялостното подпомагане, с цел да потвърдим, че против насилието се излиза с единение, прикани Марио Рангелов.

Това което Марио описа още на следващия ден ще бъде предадено в Страсбург от мен и Искра Михайлова, зам.-председател на третата по величина група в Екологичен потенциал " Обнови Европа " и претендент на Движение за права и свободи за вицепрезидент, сподели президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Той заяви, че европейски наблюдаващи от Франция, Германия, Холандия и други страни членки на Европейски Съюз, ще наблюдават изборите за президент и парламент у нас на 14 ноември.



" Ние ще описваме за това, което се случва с българската народна власт, съобщи Кючюк. Европеецът не може и не желае да одобри, че свободната воля на българските жители е потискана. Когато публицисти ми споделят, че това е вътрешен въпрос и ме питат за какво го експортирам в чужбина, давам отговор - не е вътрешен въпрос. Брюксел не е чужбина, там се вземат решенията, там се дефинират разпоредбите, които важат, както на жълтите павета в София, по този начин и за всеки един жител в България ", съобщи Кючюк.

" Не може една страна да бъде демократична, а друга - не. Не сме в 19 век, а в 21-ви. В 21 век се мери интелектът, не цветът на кожата. Хората не се дефинират по това от къде са, а какво могат. На България й би трябвало публичен консенсус. Трябва й нов дневен ред, с цел да се обърне към проблемите на хората. Цялата тази информация ще бъде поставена на масата на министрите на правораздаването от Европейски Съюз. Това е съответен ангажимент от страна на демократичната група. Ние желаеме България да бъде демократична страна и да зачита човешките права и свободи ", разгласи Кючюк.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР