ДПС организира в подкрепа на пострадалите в опустошителното земетресение в

...
ДПС организира в подкрепа на пострадалите в опустошителното земетресение в
Коментари Харесай

ДПС организира кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция

ДПС провежда в поддръжка на потърпевшите в опустошителното земетресение в Турция, както и на фамилиите на починалите, оповестиха от пресцентъра на партията.

Почетният ръководител Ахмед Доган разгласи, че ще подари 1 млн. турски лири.

" В мислите си ние сме с целия турски народ. Молитвите ни са ориентирани към бързото възобновяване на потърпевшите ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" В тази ужасяваща покруса Движение за права и свободи не е просто съпричастно към скръбта на хората. Правим всичко допустимо да сме в помощ и поддръжка на потърпевшите посредством огромната дарителска акция, която организираме по структурите си ", разгласи Карадайъ.

Даренията се събират в складовата зона в Хасково в съгласуваност с локалните ръководители на Движение за права и свободи по райони. Отговорници за акцията са замесдтник-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и регионалният ръководител на Движението в Хасково - Мехмет Атаман.

Вещите, от които хората в Турция имат потребност и които би трябвало да бъдат неизползвани, са зимни облекла и обувки, изключително за деца, ръкавици, шапки, препарати за разчистване, санитарни и хигиенични материали, памперси, одеяла, газови печки, външни акумулатори.

Пострадалите се нуждаят и от храни - варива, консерви, бебешки пюрета.

Посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок благодари през днешния ден на българската страна, на българското държавно управление и на българския народ за откровената поддръжка след нещастието, която претърпява страната ѝ. Тя заяви, че България е била първата страна след Азербайджан, която е реагирала с помощ след първото мощно земетресение сутринта на 6 февруари.

Президентът на България ми се обади в 6:00 часа сутринта и сподели, че се активизират опциите, приготвят се военните самолети. Първата страна след Азербайджан, която се задейства, беше България, което е доста значимо за нас. Всички избавителни екипи са в Турция. От всички краища на страната получаваме информация в посолството, че се провеждат акции. Скърбим доста, само че съм горда, че съм дипломат в една страна, която толкоз доста обича Турция ", сподели дипломат Секизкьок в ефира на Българска национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР