ДПС очаква факти и доказателства, мотивирали решението на Службата за

...
ДПС очаква факти и доказателства, мотивирали решението на Службата за
Коментари Харесай

ДПС застана зад Делян Пеевски, очаква факти и доказателства от САЩ

" Движение за права и свободи чака обстоятелства и доказателства, стимулирали решението на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Дотогава оставаме солидарни с персоналната позиция на господин Делян Пеевски ", оповестиха на уеб страницата на партията в отговор на наложените наказания против Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и на всички свързани с тях компании и организации въз основа на закона " Магнитски ".

От партията акцентират, че корупция по смисъла на този закон е налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица, а самият Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 година до момента, като се изключи че е бил депутат от Движение за права и свободи.

Ето и цялостния текст на позицията на Движение за права и свободи :

" Движение за права и свободи има вяра, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася вреди на стопанската система и икономическия напредък, подкопава демократичните институции, задълбочава спорове и лишава почтени жители от съществени човешки права.

Движение за права и свободи поддържа всички, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функционалности и демократичните институции на България.

Корупцията освен лишава жителите от запаси, само че и подкопава институциите, предопределени да ги пазят.

Движение за права и свободи поддържа върховенството на закона и ще продължава да работи за това държавните чиновници и обвързваните с тях лица, които употребяват държавните институции за персонална облага, да платят висока цена.

Движение за права и свободи предизвиква всички да ползват подобаващи и ефикасни ограничения против прането на пари за справяне с рисковете, породени от корупция.

Движение за права и свободи ще продължи уговорката си за осъществяване на промените, свързвани с прането на пари, които водят до финансова бистрота и отчетност. Призоваваме регулаторните органи да предизвестяват рисковете от правенето на бизнес с корумпирани лица и техните компании.

Твърди се, че " Делян Славчев Пеевски ( " Пеевски " ) е олигарх, който преди този момент е бил български депутат и медиен магнат и регулярно е взел участие в корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи, с цел да се отбрани от публичен надзор и с цел да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество. През септември 2019 година Пеевски е работил интензивно за оказването на негативно влияние върху политическия развой в България по време на локалните избори на 27 октомври 2019 година Пеевски се е договарял с политици да им обезпечи политическа поддръжка и позитивно медийно отразяване в подмяна на отбрана от наказателно следствие. ".

" Корупция по смисъла на този закон е налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица. " (Чл. 3, алинея 1 от ЗПКОНПИ)

Напомняме, че господин Делян Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 година до в този момент, като се изключи че е бил депутат от Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи чака обстоятелства и доказателства, стимулирали решението на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати. До тогава оставаме солидарни с персоналната позиция на господин Делян Пеевски, която прилагаме.

Становище на господин Пеевски:

До средствата за всеобщо осведомление

Във връзка с включването ми от страна на Съединени американски щати в санкционния лист декларирам, че смятам сходен акт за безусловно неприемлив, преднамерен и несъответствуващ на духа и смисъла на този закон. Това е по този начин, тъй като не съм направил нищо, с което да съм уязвил интернационално приети човешки права, не съм държавен чиновник и не съм взел участие в корупционни дейности, като публикуваните претекстове за наложените наказания не съдържат нито един правилен факт.

Същевременно съм наясно, че ангажираният забележителен финансов и политически запас от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с положителните си контакти, които употребява против своите съперници, е съдействал за дискредитирането ми.

Информация за това какво се готви, участва от дълго време в неговите медии и за мен случилото се през днешния ден не е изненада.

Уведомил съм юристите ми в Съединени американски щати и ще подхваща всички законови дейности против този акт.

Делян Пеевски ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР