„ДПС очаква факти и доказателства, мотивирали решението на Службата за

...
„ДПС очаква факти и доказателства, мотивирали решението на Службата за
Коментари Харесай

ДПС: Очакваме факти и доказателства за санкциите на САЩ срещу Пеевски

„ Движение за права и свободи чака обстоятелства и доказателства, стимулирали решението на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати “ за налагане на наказания против господин Пеевски. Това се споделя в публична позиция на партията изпратена до медиите.

До представянето на доказателства за обвиняванията на Съединени американски щати „ оставаме солидарни с персоналната позиция на господин Делян Пеевски “, оповестяват от придвижването. В сряда някогашният народен представител на Движение за права и свободи също изпрати писмо до медиите, в което дефинира глобите като неприемливи и тенденциозни и оповестява юристите му в Съединени американски щати ще подхващат дейности против този акт.

„ Движение за права и свободи има вяра, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася вреди на стопанската система и икономическия напредък, подкопава демократичните институции, задълбочава спорове и лишава почтени жители от съществени човешки права “.

„ Движение за права и свободи поддържа всички, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функционалности и демократичните институции на България “, се споделя в позицията.

От придвижването означават, че съгласно законовото определение за корупция, тя е „ налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица “, а „ господин Делян Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 година до в този момент, като се изключи че е бил депутат от Движение за права и свободи “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР