ДПС обмисля законодателна инициатива България да изземе ръководните функции на

...
ДПС обмисля законодателна инициатива България да изземе ръководните функции на
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС обмисля законодателна инициатива България да изземе ръководните функции на рафинерията на Лукойл

ДПС обмисля законодателна самодейност България да изземе управителните функционалности на рафинерията на " Лукойл “. Това сподели заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

" Ако се забрани износът, с продължение работата на рафинерията да се обезпечи на ниска цена гориво за българските жители. Искаме да ви уведомим, че ние сега търсим и тази опция, която е направена в Италия, в случай че се наложи по някакъв ред да я създадем в България “, добави Цонев.

" Ще продължим работа по тематиката, дали ще бъде със законодателен акт, дали ще бъде посредством " златната “ акция, дали по някакъв различен метод, ще се опитаме да изпълним това желание свое, което е в унисон с решението на Европейски Съюз да наложи ембарго върху съветския нефт и с това, че Европейски Съюз даде правото на България да употребява 2 година съветски нефт. Това право е обещано в полза на българските жители и българската стопанска система “, изясни Цонев.

Наложеното е ембаргото върху съветския потрол, влиза в действие от 5 декември, изясни политикът. " Въпросът за износа, ние считаме, че износът влиза в това ембарго. Но имаме запитване, чакаме отговор на Европейска комисия дали това е по този начин. Направили сме законодателна самодейност, с която забраняваме износа на модифицираните артикули от съветската рафинерия и чакаме това да се реализира. “

Държавата би трябвало да реализира цялостен надзор върху пристанище " Росенец “, това също влиза в нашите законодателни планове, тъй като би трябвало да знаем тъкмо какъв нефт и от кое място идва, какви количества се преработват и накъде отпътуват, безапелационен е Цонев. " По отношение на тези артикули, които не могат да се употребяват в България, най-добре е страната да има надзор върху този развой, т.е. и този проблем е в унисон с нашите планове “.

Нашите упования са да се водят съществени диалози в българския парламент, в това число и от първия мандатоносител, защото до този миг не сме водили диалог за сформиране на държавно управление, а за нас това е най-важната и най-сериозна тематика, в умозаключение сподели Цонев. " Това е тематиката на тематиките, чакаме ГЕРБ да се отнесе съществено и да стартира съществено диалози за сформиране на кабинет “.

Самуил ИВАНОВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР