ДПС няма да подкрепи поправките в Закона за хазарта, защото

...
ДПС няма да подкрепи поправките в Закона за хазарта, защото
Коментари Харесай

ДПС няма да подкрепи поправките в Закона за хазарта

ДПС няма да поддържа поправките в Закона за хазарта, тъй като тематиката не е съществена за обществото през днешния ден. Това съобщи в предаването " Лице в лице " на бТВ зам.-председателят на парламентарната група на Движението Йордан Цонев.

В миг, в който Перник е без вода, София и огромните градове дишат замърсен въздух, а опазването на здравето е в хронична рецесия, тъкмо в този миг... Това са остарели политически номера, възмути се Цонев. И добави: " Ако някой е желал да контролира
хазарта, ние доста пъти сме подавали ръка той да бъде контролиран вярно и следен вярно. Хайде да не ни включват в този момент в спор, който не е главен за дневния ред на обществото, сподели националният представител.

Йордан Цонев опроверга с документи изказванията, че през 2013 година е бил вносител на двойния режим за
хазартни такси, направени ден по-рано от вносителя на поправките за държавен монопол върху лотарийните игри Валери Симеонов.

Законопроектът, импортиран от Йордан Цонев и група депутати от Движение за права и свободи, цели уеднаквяване на  облагането на
хазарта. Цели да има не два, а един режим за всички хазартни игри, сподели Цонев. И сподели законопроекта си, взет от деловодството на Народното събрание. Той не е бил признат. Тогава депутатите одобряват предложение на 7 депутати, отпред с Георги Кадиев, който по това време е от Българска социалистическа партия.

В нашия план се приказва за всички
хазартни игри без да се изброяват. В плана на Кадиев освен се вкарват два режима на облагане, само че и се изброяват хазартните игри. И в това изброяване на типовете хазартни игри лотарията е пропусната, заяви Цонев. Така излиза наяве, за какво през 2014 година Националната лотария на Васил Божков не е внесла такси в хазната.
Този закон е признат е със 74 от ГЕРБ. " За " гласоподават 7 души от Коалиция за България - Кадиев и сътрудниците му, както и двама от " Атака ", сподели Йордан Цонев и сподели разпечатка от гласуването в Народното събрание.

24-мата депутати от Движение за права и свободи са дали своят вот срещу.
Валери Симеонов е получил неверна информация, съобщи Цонев и описа, че през днешния ден е посочил документите на Симеонов, който се е съгласил, че не е прав.

Според Йордан Цонев ГЕРБ неумишлено са подкрепили поправката, тъй като тогава водели война с кабинета " Орешарски ".

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР