ДПС и Възраждане“ категорично подкрепят вота на недоверие срещу правителствотоДПС

...
ДПС и Възраждане“ категорично подкрепят вота на недоверие срещу правителствотоДПС
Коментари Харесай

Вотът на недоверие вече има 106 гласа, тряват 15 от ИТН и кабинетът пада

ДПС и „ Възраждане “ изрично поддържат вота на съмнение против държавното управление
Движение за права и свободи и „ Възраждане “ ще поддържат претенции от ГЕРБ-СДС избор на съмнение против държавното управление на Кирил Петков. Това стана ясно откакто през днешния ден вносителите в лицето на някогашните ръководещи организираха съвещания с другите две опозиционни партии.

„ След като проведем консултациите с парламентарно показаните групи, ще потърсим за среща и самостоятелните народни представители. Сигурно сме, че този избор на съмнение би бил сполучлив. Предстои да забележим по кое време ръководителят на Народното събрание ще насрочи ден за неговото разискване и надлежно гласоподаване “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

На въпрос дали е допустимо вотът на съмнение да мине преди да бъдат признати промени в кабинета, тя отговори по този начин:

„ Аз не виждам някаква поръчка за експедитивност или най-малко за кандидатури за нови министри. И това е по този начин, тъй като министър ръководителят може би има визия, че няма болшинство в този парламент и тези смени не могат да се случат по метода, по който протичат всички смени през всички тези 32 години деяние на Демокрацията. Затова „ избор на съмнение “ е най-разумното за страната “.

По думите й за България е доста по-добре да има предварителни избори.

„ Безспорно сега тематиката на вота на съмнение е цялостният неуспех във връзка с финансовата непоклатимост. Това е пагубно за страната ни “, безапелационна е Десислава Атанасова.

На въпрос дали Народното събрание ще успее да одобри бюджета при по този начин стеклите се условия тя бе безапелационна:

„ Нека да опровергаем някои от сътрудниците, които по този начин енергично настояват, че опозицията внася избор на съмнение единствено и единствено да остави пенсионерите без покачване на пенсиите, младите фамилии без данъчни облекчения и така нататък Правителство в оставка не значи, че в същия момент автоматизирано стопира да действа Народното събрание. Нека да сме наясно и посредством вас това да стигне до българските жители. То за нас е ясно, че депутатите от Политическа партия не познават нито Конституцията, нито правилника на Народното събрание. Затова сме длъжни да им разбираем, че Народното събрание стопира да действа, едвам когато има декрет на президента с назначение на служебно държавно управление. В този смисъл има време за парламентарната рулетка за диалози, за съвещания, в това число и за гласоподаване по законодателни стратегии “.

„ Продължаваме промяната на почналата смяна, която е нужна смяна за страната. Ние дадохме нашата оценка за това държавно управление, че е най-лошото от началото на демократичните промени на България за последните 32 години. От друга страна претекстовете, с които ГЕРБ внасят предлагането за избор на съмнение, мислим, че са основателни. От тази позиция самите ние ще се опитаме да дадем своя принос, своите причини и претекстове в зала, когато се преглежда вотът на съмнение “. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народно събрание след консултациите с ГЕРБ-СДС.

„ В тези спешни времена ние би трябвало да бъдем загрижени за българските жители, за пенсионерите, за стабилността, за сигурността в странат

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР