Дойде неочаквана беда – норвежките власти приеха закон, който забранява

...
Дойде неочаквана беда – норвежките власти приеха закон, който забранява
Коментари Харесай

Инстаграмките в истерия! Забраниха да се ретушират снимките

Дойде непредвидена неволя – норвежките управляващи одобриха закон, който не разрешава потреблението на филтри върху фотосите и ретуширането на бръчките и целулита. Не поради вредата от инфлуенсърите, а просто с положителната цел да докара всичко да бъде естествено.
Това е в действителност неприятна вест за тези, които обичат да манипулират информацията и да лъжат аудиторията си. Новият закон, иницииран от Министерството на децата и фамилните каузи на Норвегия, не разрешава не самото ретуширането, а и мълчанието за него, когато човек се пробва да скрие корекцията на фотосите.
Тоест, можете да коригирате телата си с фотообработващи стратегии както преди, единствено че когато публикувате, би трябвало да добавите етикета „ Ретуширан “ на видно място. Простичко казано, непринудено да си признаете за измамата и желанието да визиите мечтаното за реалност.
Законът е ориентиран не толкоз към триумфа на истината, едвам се понижи натиска върху младежите и всевъзможни неуверени в себе си персони. За да не въздъхват, сравнявайки картината в огледалото си със фотографията на своите идоли и да не пробват с всички сили да станат „ идеални “, което постоянно води до доста проблеми.
Всякакъв тип ретуш, даже елементарните филтри, които са във всяко второ приложение, са неразрешени. Интересното е дали норвежците ще бъдат почтени и ще стартират да маркират всички фотоси като ретуширани? Съмнително е, само че с цел да се избегне изкушението да се мами системата, се вкарва система от прогресивни санкции, в това число и отнемане от независимост.
Така че би трябвало или да се признаете за фалшификат, или да работите съществено върху себе си. Или публикувайте фотографията такава, каквато е – с пори по кожата, увиснали страни, пъпки и така нататък Всичко нагоре обаче се отнася единствено за обстановки, когато изображенията се употребяват за обезпечаване на доходи, с цел да генерират приход, въпреки и индиректно.
Можете да ретуширате фотосите си, в случай че не ви оферират да се снимате в реклами, тогава можете да се фотообработвате колкото желаете – кой в действителност има потребност от вас?
Последната малка врата – законът е признат, само че ще влезе в действие едвам когато такова решение бъде взето от краля. Може би монархът ще огледа в киселите лица на жителите си и ще се смили?
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР