Дойдат ли празници, особено продължаващи дни празненства като Коледа, със

...
Дойдат ли празници, особено продължаващи дни празненства като Коледа, със
Коментари Харесай

Осъзнато пиене - как да консумираме алкохол и да ограничим употребата му

Дойдат ли празници, изключително продължаващи дни празненства като Коледа, сигурно има заплаха да прекалим както с яденето, по този начин и с пиенето. А по-късно да се заричаме, че повече това няма да се повтори и " от на следващия ден " стопираме алкохола, и минаваме на диета.

Не е нужно обаче да стигаме до такива крути ограничения, тъй като има и по-умерени способи да консумираме алкохол и да не вредим на здравето си.

Нарича се " осъзнато пиянство " и е потребен метод да си дадем сметка по кое време и по какъв начин консумираме алкохол. Според Life Hacker най-важното е да разберем какво се случва към и в нас, когато си налеем чашка.
 Снимка 544817
 

Идеята му е не да станем цялостни въздържатели, а да сме наясно какво компенсираме с този табиет, да отстраним част от него от живота си, когато към този момент не работи за нас. От изданието ни предлагат да си отговорим на няколко въпроса по този мотив.

Къде сме и с кого сме, когато консумираме алкохол? Лесно ли имаме достъп до питиета и ситуацията (вкъщи, в обществените ни кръгове) " предизвиква " ли ни да пием? Кога и какво пием най-често?
 Снимка 544368
 

След като си отговорим на тези въпроси, би трябвало да си изградим съответна тактика, като да вземем за пример да пием единствено през уикенда, единствено когато сме с другари, да консумираме две безалкохолни напитки преди да си поръчаме алкохол. Както и да се поздравим за всички позитиви от понижената приложимост на алкохол като по-добър сън да вземем за пример.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР