Довечера предстои тържественото откриване на третото издание на единствения по

...
Довечера предстои тържественото откриване на третото издание на единствения по
Коментари Харесай

Визуален спектакъл и световна премиера бележат началото на CineLibri 2017

Довечера следва тържественото разкриване на третото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri. Грандиозното начало ще бъде сложено от 19:00 ч. в зала 1 на Националния замък на културата с авторски театър на образния актьор Поли Герасимова и с най-новия филм на огромния кинорежисьор Роман Полански „ По автентичен случай. “ Прожекцията ще бъде международна премиера на премонтираната лента след излъчването на кино лентата на кинофестивала в Кан. Адаптацията на едноименния разказ на Делфин дьо Виган е зрелищен и провокативен психически трилър с присъединяване на Ева Грийн, Венсан Перес и брачната половинка на Полански Еманюел Сене.
Историята разкрива горчилката, която съпътства живота на сполучливия публицист. Страхът от белия лист се появява в миг, в който Делфин е на дъното, изправена против креативната пропаст. Тогава се появява Тя. Мистериозна млада жена, подготвена да отдаде цялата си сила, с цел да помогне на своя кумир. Но какъв брой е тънка границата сред чистото удивление и маниакалната обсесия? Екранизацията несъмнено е един от шедьоврите на годината! Кинематография, музика и придвижване на камерата, които държат в напрежение от самото начало.
Непосредствено преди началото на кино лентата гостите на откриването ще се насладят на авторския театър на образния актьор Поли Герасимова. Музикалният амулет на фестивала – песента „ Светлата страна “ на Рут Колева, ще придобие друго звучене в светлинно музикалното шоу, символизиращо взаимоотношението на облик, тон и светлина като залог за магията на седмото изкуство.
Всички фенове и другари на хубавото кино и книги могат да закупят билети онлайн на: https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=6683807546, или на касите на Easy Pay в София https://www.easypay.bg/site/?p=offices. Билети за прожекциите в Cinema City в София и Бургас могат да бъда закупени от тук: http://www.cinemacity.bg/. Билети за прожекциите във Френски културен институт, Руски културно-информационен център и Галерия Сан Стефано се продават в книжарницата на ИК „ Колибри “ ул. Иван Вазов 36 и на място 1 час преди прожекция. Билетите за прожекциите във Френския културен институт се продават непрекъснато и в книжарница „ Колибри “ в постройката на института.
На касите на всяко кино може да бъде закупен билет за прожекция там, а билет за огромните прожекции в зала 1 на НДК може да се закупи и от билетния център на НДК, и от касата на кино „ Люмиер Lidl “ (от 09:00 до 20:30 ч.).
Централният вход на НДК е краткотрайно затворен, входът към залата ще бъде вход А4. Той се намира откъм бул. „ Витоша” над Нов спектакъл – НДК сред вход А3 и Зала 42 (от страната на небезизвестните пилони).
Билетите за всички филми и прожекции са в продажба на EpayGO и в съответните киносалони. Пълната стратегия на фестивала е оповестена на www.cinelibri.com, спомагателна информация за всички идни събития ще намерите и във фейсбук страницата www.cinelibri.com/CineLibri. Очакваме ви!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР