Довършват се неща, които подкрепят бизнеса и заетостта. Новият принос

Довършват се неща, които подкрепят бизнеса и заетостта. Новият принос ...

Планът и мерките - ще обновят ли архаичната българска икономика

"Довършват се неща, които подкрепят бизнеса и заетостта. Новият принос на сегашното правителство е моделирането на нов продукт за подкрепа - леснодостъпни и необезпечени финансирания на компаниите до 2,5 млрд. лева". Това каза пред БНР .

Според мерките трябва да продължат до края на годината:

"Всички държави членки ще го направят масово. Мерките трябва да продължат и да бъдат балансирани".

И през юли: продължава, добавка от 50 лв. за пенсионерите

"Ние сме на 24 място в класацията на 28-те държави по заетост, на 17 място по привличане на инвестиции. Заради недостатъчните мерки и заради специфични български процеси икономиката ни в момента е по-малко конкурентноспособна отпреди кризата", допълни Радев.

Двамата коментираха и . По думите на Димитров е необходимо прилагането на баланс между безвъзмездни средства и заеми. Радев посочи, че планът има къс срок на действие и енергичното защитаване на българските позиции е важно. Според него е необходимо тотално прекрояване на архаичната икономика, каквато е българската.

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране
"Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж... Има надиграване със ...

Финансовите министри на седемте най-силни икономики в света се споразумяха за минимален глобален корпоративен данък със ставка поне 15%. Според Радосвет Радев това е реакция към международните големи корпорации, които използват данъчни убежища.

"Технологично трудно ще се стигне до това решение. Трасира се някакво данъчно бъдеще. Трябва да сме прагматични, че този лозунг трудно ще се превърне в ефективна политика".

Димитров посочи, че ще дойде момент, в който ще има единна минимална корпоративна ставка в света.

"Има нужда от пребалансиране на данъците в България".

Източник: actualno.com