Довършват се неща, които подкрепят бизнеса и заетостта. Новият принос

...
Довършват се неща, които подкрепят бизнеса и заетостта. Новият принос
Коментари Харесай

Планът и мерките - ще обновят ли архаичната българска икономика

 Радосвет Радев, фотография: БГНЕС " Довършват се неща, които поддържат бизнеса и заетостта. Новият принос на настоящето държавно управление е моделирането на нов артикул за поддръжка - леснодостъпни и необезпечени финансирания на фирмите до 2,5 милиарда лв. ". Това сподели пред БНР ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев. 

Според президента на КНСБ Пламен Димитров м ерките би трябвало да продължат до края на годината :  

" Всички страни членки ще го създадат всеобщо. Мерките би трябвало да продължат и да бъдат уравновесени ". 

" Ние сме на 24 място в класацията на 28-те страни по претовареност, на 17 място по привличане на вложения. Заради незадоволителните ограничения и поради характерни български процеси икономиката ни сега е по-малко конкурентноспособна отпреди рецесията ", добави Радев в предаването " Неделя 150 ". 

Двамата. По думите на Димитров е належащо използването на баланс сред безплатни средства и заеми . Радев уточни, че проектът има пай период на деяние и енергичното отбраняване на българските позиции е значимо. Според него е належащо тотално прекрояване на архаичната стопанска система, каквато е българската

със ставка най-малко 15%. Според Радосвет Радев това е реакция към интернационалните огромни корпорации, които употребяват данъчни убежища  Пламен Димитров, фотография: БГНЕС

" Технологично мъчно ще се стигне до това решение. Трасира се някакво данъчно бъдеще. Трябва да сме прагматични, че този девиз мъчно ще се трансформира в ефикасна политика ". 

Димитров уточни, че ще пристигна миг, в който ще има единна минимална  корпоративна ставка в света

" Има потребност от пребалансиране на налозите в България ". 

Интервюто с Радосвет Радев и с Пламен Димитров - в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР