Доц. д-р Наталия Футекова беше избрана за директор на направление

...
Доц. д-р Наталия Футекова беше избрана за директор на направление
Коментари Харесай

Доц. д-р Наталия Футекова оглавява ИКТ направлението на VUZF Lab

Доц. доктор Наталия Футекова беше определена за шеф на направление " Информационни и информационни технологии " на Лабораторията за научно-приложни проучвания към Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ).

" VUZF Lab е самобитен think tank за нововъведения, разбори и решения във финансовия, данъчния, обществения, икономическия и други обществени браншове. Освен основаването на висококвалифицирани експерти, каквито са дипломантите на ВУЗФ, активността на Лабораторията за научно-приложни проучвания е още един публичен принос на бизнес университета към българската стопанска система. За да реализираме своите цели се нуждаем от специалисти на високо равнище в другите браншове и университетските среди. Горд съм, че съумяваме да привличаме от ден на ден от тях, с цел да можем дружно да подобряваме образованието, бизнеса и обществото ", разяснява доцент доктор Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ и изпълнителен шеф на VUZF Lab.

Доц. доктор Наталия Футекова е ръководещ сътрудник на една от водещите български компании за разработка на бизнес програмен продукт и учител във ВУЗФ. Съчетава сполучливо предприемаческата кариера в областта на технологиите с академична и научна активност, както и с интензивно присъединяване в просветителни и други публични дела. Тя е създател на просветителната организация ERP Academy и началник на първата по рода си магистратура по ERP системи в България " Бизнес програмен продукт и ERP платформи ", която е основана в партньорство с Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и представители на български и интернационалните компании от сектора.

" От доста години с фирмите от сектора на бизнес софтуера приказваме за значимостта на цифровата промяна на бизнеса и това по какъв начин тя в един миг ще бъде не просто тренд, а нужда. Именно за това преди години, с помощта на ВУЗФ, създадохме първата по рода си магистърска стратегия " Бизнес програмен продукт и ERP платформи ", в която образоваме експерти, подготвени да отговорят на условията на актуалната бизнес среда. През 2020 година станахме очевидци на това, че технологиите бяха единственото нещо, което ни свързваше и ни позволяваше да продължим работата си. Като началник на направлението " Информационни и информационни технологии " на VUZF Lab ще продължа да върша осведомителни акции, да предизвиквам полемики и да осъществявам планове, които демонстрират значимостта на дигитализацията и това какъв брой тя може да способства в региона на бизнеса и образованието ", споделя доцент доктор Наталия Футекова.

След настъпването на пандемията ползата към другите решения за цифровизация на бизнеса бележи забележителен растеж. Въздействието на COVID-19 върху промишлеността в международен мащаб се чака да бъде продължително и всеобхватно. Липсата на достъп до информация и добре структурирани процеси отвори очите на доста мениджъри за оперативните недостатъци на фирмите, в които работят или ръководят. Очаква се след края на пандемията бизнесът и образованието да претърпят обилни промени, което ще сложи напълно разнообразни условия на пазара на труда.

Магистърските стратегии на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси обгръщат новите трендове, най-хубавите модерни практики, техники и похвати, които са използвани както през днешния ден, по този начин и в бъдеще. Съвместната магистърска стратегия на университета с ERP Academy е мощно на практика насочена и се появява като отговор на потребността от ново потомство фрагменти на пазара на труда, които имат сериозно мислене, способни са бързо да се приспособяват към изменящата се икономическа конюнктура и са подготвени да ползват новаторски технологии и решения, с цел да подобрят действието на актуалните компании, тъй че да бъдат конкурентоспособни и устойчиви в ерата на цифровата промяна на бизнеса, все по-голямата глобализация на пазара и несигурна среда.

Приемът за магистърските стратегии на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси е отворен до края на февруари, а екипът на университета чака новите студенти, които са избрали верния път за развиване на своята професионална кариера.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР