Достоверността на списъка не е потвърденаУкраинското издание „Правда“ твърди, че

...
Достоверността на списъка не е потвърденаУкраинското издание „Правда“ твърди, че
Коментари Харесай

Изтекоха ли в украински вестник личните данни на 120 000 руски войници?

Достоверността на листата не е доказана
Украинското издание „ Правда “ твърди, че е получил лист с персоналните данни на 120 000 съветски бойци, които се борят в Украйна. Данните са били получени от Центъра за отбранителни тактики, а файлът е наименуван – „ Орки “.

Сред данните в изтеклия лист са имената, персонален състав и място на работа на руснаците. Проучването на данните обаче демонстрира, че има и дата на раждане, адреси, номера на паспорти и даже телефонни номера.



Предполагаемото приключване акцентира продължаващата ескалация на осведомителната война след спора. Експерти обаче предлагат да се изчака със заключенията след спомагателна инспекция на истинността.

Пред изданието Daily Dot Томас Рид, професор по стратегически проучвания в „ Джон Хопкинс “ споделя, че сходни течове са били неведнъж употребявани през цялата история, с цел да деморализират противниковата мощ.

„ Какъв е практическият резултат? От историята знаем, че приключването на имена на личен състав има мощен психически резултат “, сподели Рид. „ Това основава остро чувство за накърнимост, по доста персонален метод, за тези, които дават отговор, и за тези, които са изложени на теча.”

Д-р Иън Стюарт от Вашингтон, означи, че сравняването на имената на двама съветски бойци, пленени от украинските сили, със листата не дава съвпадения.

„ Украинските сили разгласиха фотоси. Избрах две от тях на инцидентен принцип и ги потърсих в този лист. Не можах да намеря съвпадения. Необходима е още работа, само че има съображение да се колебаем по отношение на достоверността “.

Въпреки че описът може да бъде същински във връзка с информацията, изказванието, че всички бойци са свързани с сегашния спор, е в най-хубавия случай мъгляво.

Ако обаче се удостовери приключването, това ще бъде един от най-големите течове на информация за всички времена, разясняват издания.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР