Достигнахме повратна точка в новата ера на компютрите, заяви Дженсън

...
Достигнахме повратна точка в новата ера на компютрите, заяви Дженсън
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще събуди програмиста у всеки човек


„ Достигнахме повратна точка в новата епоха на компютрите ”, съобщи Дженсън Хуанг
(снимка: Nvidia)

Т ехнологиите за изкуствен интелект могат да трансфорат безусловно всеки човек в софтуерен разработчик, съобщи шефът на Nvidia в речта си при разкриване на ревюто Computex 2023 в Тайван .

„ Достигнахме повратна точка в новата епоха на компютрите. Всеки от нас към този момент е програмист. Просто би трябвало да кажете нещо на компютъра ”, изясни Дженсън Хуанг особеностите на програмирането с потребление на генеративни AI системи.

Според него, началото на новата епоха в компютърния свят се характеризира с появяването на благоприятни условия, които до момента не са били налични за човечеството. От тази позиция точно бурното развиването на изкуствения разсъдък ясно демонстрира началото на нова епоха.
още по темата
Прагът за нахлуване в специалността на софтуерен разработчик към този момент е необикновено невисок и по този начин нареченото „ цифрово разделяне ” най-сетне може да бъде забравено, счита Дженсън Хуанг, представен от Файненшъл Таймс.

Лесното потребление на технологиите дефинира високия ритъм на развиване на пазара. Изкуственият разсъдък, съгласно ръководителя на Nvidia, по един или различен метод ще трансформира всички браншове на стопанската система.

Дженсън Хуанг съпоставя AI с „ необикновен компютър, който е доста елементарен за програмиране ”. Същевременно мениджърът признава нуждата от държавно контролиране в този пазарен сегмент.

Хуанг дефинира търсенето на нови медикаменти и проучванията за изменение на климата на планетата като най-обещаващите области на приложение на AI отвън софтуерната сфера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР