Доставките на ваксината на Пфайзер/БиоНТех за държавите от ЕС ще

...
Доставките на ваксината на Пфайзер/БиоНТех за държавите от ЕС ще
Коментари Харесай

“Пфайзер“ възстановява доставката на ваксината си в края на месеца

Доставките на имунизацията на " Пфайзер " / " БиоНТех " за страните от Европейски Съюз ще бъдат възобновени след 25 януари. По-рано тази седмица производителят на имунизацията заяви, че би трябвало да реорганизира индустриалния си развой, с цел да усили потенциала. За тази цел обаче синтезирането на продукта трябваше краткотрайно да бъде спряно.

" Ще се върнем към първичния график на доставките на ваксини за Европейския съюз от 25 януари и ще ги увеличим от 15 февруари, което ще ни разреши да доставим цялостния плануван брой дози от лекарството през първото тримесечие и доста да увеличим размера през второто тримесечие ", оповестиха двете компании, които са ангажирани с създаването и производството.

Очаква се годишният размер на създавани ваксини да бъде повишен от 1.3 милиарда дози на 2 милиарда дози годишно.

България в началото поръча един милион дози от имунизацията на " Пфайзер ", които са задоволителни за имунизирането на половин милион души. След сключването на спомагателните съглашения сред Европейски Съюз и компанията, българското държавно управление разгласи, че е поръчало още 2.9 милиона дози от тази ваксина.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР