Доставките на смартфони ще намалеят тази година, но след това

...
Доставките на смартфони ще намалеят тази година, но след това
Коментари Харесай

IDC: Пазарът на смартфони ще се възстанови след слабата 2018 г.

Доставките на смарт телефони ще намалеят тази година, само че по-късно ще „ се върнат “ към непретенциозен напредък, защото развиването на разрастващите се пазари се е смесило с капацитет към 5G, а новите форм фактори дават известна категоричност в бранша, предвижда IDC.

За цялата 2018 година продадените смарт телефони ще намалеят с 3 на 100 до 1,42 милиарда, само че през идващите 4 години се чака едноцифрен слаб напредък, като през 2022 година пазарът на смарт телефони се чака да доближи 1,57 милиарда броя.

Голяма част от тазгодишния спад се дължи на Китай, където пазарът спадна с 8,8% годишно. IDC чака през 2019 година продажбите да се задържат на тазгодишното равнище, а по-късно до 2022 година да нараства с лек ритъм. Друг основен пазар, Съединени американски щати, е се чака да се върне към позитивен растеж през 2019 година (прогноза 2,1 на сто), откакто също регистрира спад през тази година.

 Гъвкавите екрани ще са идващият огромен шлагер, предвиждат от IDC

Гъвкавите екрани ще са идващият огромен шлагер, предвиждат от IDC

„ Много от огромните световни компании се концентрират върху стартирането на артикули от висок клас, надявайки се да привлекат потребителите, които желаят да надградят сегашните си устройства от висок клас. Затова чакаме конкуренцията в този сегмент през празничното тримесечие на 2018 година и през 2019 година да бъде извънредно висока “, сподели Санджийтика Сривастава, старши анализатор в IDC за мобилните устройства.

IDC отбелязва, че пазарът през 2018 година се е показал под упованията, само че потребителите на смарт телефони се преориентират към модели с все по-големи екрани и ултрависок клас. През третото тримесечие на 2018 година да вземем за пример телефони с екрани 6 до 7 инча са най-търсената категория, като растежът е над 4 пъти на годишна база. Смартфони с екрани 5,5 инча и по-големи ще завземат над 66,7% от всички продадени през тази 2018 година телефони, а през 2022 година техният дял ще скочи до 87,7 на 100.

Според Мелиса Шау от IDC, така наречен естествен размер на смарт телефона се е трансформирал фрапантно през последните години, като за известност на по-големите екрани способстват и все по-тънките рамки. „ Следващата огромна смяна ще са гъвкавите екрани, които още веднъж ще провокират въображението ни “, споделя тя.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР