Доставките на петрол от Русия през критично важният тръбопровод Дружба,

...
Доставките на петрол от Русия през критично важният тръбопровод Дружба,
Коментари Харесай

Руският петрол потича отново към Централна Европа

Доставките на нефт от Русия през сериозно значимият водопровод " Дружба " , издигнат още по времето на Варшавския контракт до няколко централно европейски страни би трябвало да се възобновят скоро след разрешаването на казуса с заплащанията за преноса , сподели министърът на стопанската система на Словакия, представен от Associated Press.

Руската държавна компания " Транснефт ", че е спрял доставките през южния клон на петролопровода " Дружба ", който минава през Украйна към Чехия, Словакия и Унгария .

" Транснефт " цитира като причина затруднения, дължащи се на, заявявайки, че заплащането й към украинската директна компания " Укртранснафта " на 4 август е отказано.

Словашкият вицепремиер и министър на енергетиката Ричард Сулик сподели, че заплащанията ще бъдат осъществени в сряда от словашката рафинерия " Словнафт " , откакто съветската и украинската страна се съгласят с решението. " Словнафт " е благосъстоятелност на унгарската енергийна група MOL.

" Очаквам петролните доставки да се възобновят след часове ", сподели Сулик.

Словакия получава на практика целия си нефт през тръбопровода " Дружба " . Сулик сподели, че заплащането е на стойност към 9-10 милиона евро.

Той добави, че страната му ще работи за дълготрайно решение на казуса , който съгласно него е породен от отхвърли на неназована банка в Западна Европа да преведе парите заради глобите , наложени от Европейския съюз на Русия.

" Не бих търсил политически подтекст зад това, няма подобен ", сподели Сулик.

Северният клон на тръбопровода " Дружба ", който минава през Беларус за Полша и Германия, не е обиден , сподели " Транснефт ".

Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха през май до края на годината като част от глобите на блока поради войната на Москва в Украйна.

Ембаргото обгръща съветски нефт, доставян по море, само че разрешава краткотрайни доставки по тръбопровода " Дружба " до Унгария и някои други страни без изход на море в Централна Европа, като Словакия и Чехия.

Русия ограничи доставките на природен газ за Европа, откакто доста страни отхвърлиха да се съобразят с, изискваща заплащания в рубли вместо в долари или евро.
 Германия
Германия " обича " американския нефт

Нови ограничения против Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР