Доставките на персонални устройства ще намалеят с 13,6% тази годинаСветовният

...
Доставките на персонални устройства ще намалеят с 13,6% тази годинаСветовният
Коментари Харесай

Пандемията спасила РС бизнеса от по-голям спад

Доставките на лични устройства ще намалеят с 13,6% тази година

Световният пазар на лични устройства ще падне до 2,161 милиарда броя тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на лични устройства – компютри, таблети и телефони – се чака да записва спад от 13,6% – от 2,161 милиарда броя през 2019 до 1,867 милиарда през 2020 година, съгласно прогноза на Gartner.

Спадът би могъл да е и по-голям, само че избавителна се оказва пандемията от ковид, твърди отчетът. Масовият преход към отдалечена работа и образование предизвика засилено търсене на ноутбци, хромбуци и таблети, означават анализаторите.

В резултат на това доставките на районен съд ще намалеят тази година единствено с 10,5%, а бизнесът с ноутбуци, хромбуци (мобилни компютри под ръководство на операционна система Chrome OS) и таблети ще претърпи още по-малък спад.

Прогнозата в безспорни стойности сочи, че доставките на обичайни районен съд (настолни и ноутбуци) ще паднат от 193,1 млн. броя до 169,7 млн., при ултрамобилните системи от начално и приблизително равнище се чака понижение от 144,0 млн. броя до 133,3 млн., а при ултрамобилните от висок клас – от 69,6 млн. до 65,5 млн.
още по тематиката
Що се отнася до клетъчните телефони, Gartner чака доставките им тази година да възлязат на 1,499 милиарда броя, което значи забележителен спад по отношение на предходната година, когато на пазара бяха пласирани 1,754 милиарда телефона.

Според Gartner, към 48% от чиновниците евентуално ще продължат да работят отдалечено най-малко в част от времето след пандемията COVID-19, спрямо 30% преди пандемията.

Намалелият наличен приход ще докара до това, че по-малко консуматори ще обновят своите телефони. В резултат, използването на телефоните ще се удължи от 2,5 години през 2018 година до 2,7 години през 2020 година, е различен забавен извод от отчета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР