Доставките на готови настолни компютри ще възлязат на 86,4 милиона

...
Коментари Харесай

Пропадането на РС пазара спира през следващата година


Доставките на подготвени настолни компютри ще възлязат на 86,4 милиона броя през 2022 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на настолни компютри съвсем ще спре да понижава през идната година, предвиждат източници от далекоизточната промишленост, на които се базира обява на Digitimes Research.

Трудната година за компютърния пазар е към края си и анализаторите към този момент се ангажират с оценки и прогнози. Прави усещане, че данните за настолните районен съд са по-оптимистични, в сравнение с за преносимите компютри.

Доставките на мобилни компютри паднаха с 20% тази година, до момента в който отстъплението при настолните районен съд е единствено 11%. През идната година спадът на пазара на настолни компютри ще бъде стеснен до 2,1%, съгласно Digitimes Research.

През трите тримесечия на 2022 година корпоративният бранш е поддържал търсенето на настолни системи, само че през четвъртото размерът на доставките се чака да падне с 11,7%. Повечето производители са натрупали впечатляващи ресурси от артикули в складовете си и по тази причина не бързат да доставят нови артикули на пазара.

За цялата 2022 година се чака да бъдат доставени 86,4 милиона подготвени настолни районен съд. Това е с 10,9% по-малко от резултатите за 2019 година, които са взети като база за съпоставяне, заради неналичието на въздействие на пандемичния фактор.
още по темата
През идната година доставките на настолни компютри няма надвишат 84,6 милиона броя, което подхожда на спад от 2,1% по отношение на настоящата година, сочи анализът.

През първото тримесечие на 2022 година бяха доставени 21 милиона настолни компютри, през второто пазарът означи пик от 24,3 милиона единици, само че през третото доставките паднаха до 22 милиона, като се чака да намелят до 19,2 милиона броя през последната четвърт на годината.

Почти 13% от сегмента образуват компютрите „ всичко в едно ” с моноблок дизайн. Доставките им за годината ще възлязат на 11,06 милиона единици. Тези компютри бяха най-популярни през 2021 година с продажби в размер на 14,32 милиона броя. Очаквано тази година доставките ще намалеят с 22%.

Най-големият производител на моноблок районен съд по контракт беше тайванската Quanta Computer, която извършва поръчки за Apple, само че в края на тази година компанията слезе на трето място. Втора е Compal (Тайван) с главен клиент Lenovo, отстъпвайки по размер на производството на HP Inc. Четвъртото място е за Wistron (Тайван), която създава „ всичко-в-едно ” PC за Dell. Трите тайвански компании управляват 72% от пазара.

Следващата година доставките на настолни устройства „ всичко в едно ” може да набъбнат с няколко %, съгласно анализаторите на DigiTimes Research. Търсенето на Apple iMac, който се върна към напредък, ще способства за подема в този сегмент от районен съд пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР