Доставките на бензин бяха затегнати още в някои части на

...
Доставките на бензин бяха затегнати още в някои части на
Коментари Харесай

Проблеми с доставките на гориво в САЩ заради хакерската атака

Доставките на бензин бяха затегнати още в някои елементи на Съединени американски щати през днешния ден, откакто прекъсването на най-големия водопровод в страната от хакери навлезе в петия си ден, предизвиквайки безпокойствие от скокове на цените на горивата преди летния сезон, в който американците всеобщо потеглят на път с колите си, отбелязва " Ройтерс ".

Компанията оператор Colonial Pipeline увери, че работела за доста рестартиране на интервенциите до края на тази седмица, откакто хакерска атака я принуди да приключи активността си в петък, като попречва съвсем половината от доставките на гориво на източното крайбрежие и акцентира уязвимостта на американската енергийна инфраструктура от хакери.
 В Съединени американски щати видяха връзка с Русия в хакерската офанзива против тръбопроводната компания
В Съединени американски щати видяха връзка с Русия в хакерската офанзива против тръбопроводната компания

Група хакери, наричащи себе си DarkSide

Сайтът на Colonial Pipeline не работeше тази заран американско време, което съгласно компанията е " краткотрайно спиране на услугата ", несвързано с хакерската офанзива.

ФБР упрекна сенчеста незаконна тайфа, наречена DarkSide, в изнудването. Смята се, че DarkSide е основана в Русия или Източна Европа и заобикаля да удря компютри, които употребяват езици от някогашни руски републики, настояват киберексперти.

Посолството на Русия в Съединени американски щати през днешния ден отхвърли спекулациите, че Москва е виновна за хакерската офанзива.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през вчерашния ден съобщи, че досега няма доказателства, че съветското държавно управление е забъркано, само че сподели, че има доказателства, че изкупвачите на виновниците са в Русия.

Ransomware е тип злоумишлен програмен продукт, предопределен за заключване на компютри посредством криптиране на данни и условие на заплащане за възобновяване на достъпа.

В изказване, оповестено от името на DarkSide в понеделник, се споделя: " Нашата цел е да печелим пари, а не да сътворяваме проблеми на обществото. "

Не е известно какъв брой пари търсят хакерите, а Colonial не е коментирал дали ще заплати. Прочетете още

Най-добрият американски енергиен регулатор насочи апел в понеделник за наложителни стандарти за киберсигурност за операторите на тръбопроводи. " Насърчаването на тръбопроводите за непринудено приемане на най-хубавите практики е несъответстващ отговор ", съобщи ръководителят на Федералната комисия за енергийно контролиране Ричард Глик.

Нарушаването на доставките на гориво докара цените на бензина в помпата до тригодишен връх, а търсенето набъбна в някои региони, обслужвани от тръбопровода, до момента в който водачите пълнят резервоарите си.

Средните национални цени на помпата се приближават до най-високите си равнища от май 2014 година, съобщи Американската автомобилна асоциация. Асоциацията предизвести против струпване, казвайки, че в допълнение разрежда доставките.

Ако спирането продължи, доставчиците на гориво биха могли да доставят с камиони и железопътен превоз, с цел да компенсират някои от минусите. Министерството на превоза в неделя отстрани рестриктивните мерки за водачите на превозвачите на горива в 17 страни, наранени от прекъсването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР