Доставката и монтирането на отоплителни уреди с пелети за домакинства

...
Доставката и монтирането на отоплителни уреди с пелети за домакинства
Коментари Харесай

Замяна на печките на дърва се планира да започне през септември в Смолян

Доставката и монтирането на отоплителни уреди с пелети за семейства в Смолян се възнамерява да стартира през септември, оповестиха от Общината.

Замяната на досегашните печки, отопляващи с дърва, се извършва по план „ Мерки за възстановяване качеството на атмосферния въздух в община Смолян “, финансиран по стратегия „ Околна среда “.

От локалната администрация предизвестяват жителите, които са утвърдени по плана, да обезпечат досегашното си гориво за идващия отоплителен сезон, защото подмяната на старите печки и доставката на климатици, уреди на газ, твърдо гориво и пелети ще се прави поетапно , продължавайки и през 2023 година

Над 2800 семейства в Смолян са включени в плана за замяна на замърсяващите атмосферата печки с дърва и въглища. След извършена социална поръчка е определен реализатор за доставка и монтиране на отоплителни системи с пелети.

За снабдител на уреди с природен газ следва оповестяване на нова поръчка, а по отношение на обезпечаването на модерно отопление с твърдо гориво процедурата за реализатор е на стадий на подписване на контракт.

Доставката на климатици се отсрочва до привършване на обжалването на решението за избор на реализатор. Според показания от общината прелиминарен график, доставката и монтирането на пелетни отоплителни уреди ще продължи от септември 2022 до ноември 2023 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР