ДОСТАВЧИК НА УСЛУГАТА Е ФОНДАЦИЯ ВЛАДИСЛАВОВО“ Социалната услуга Център за социална

...
ДОСТАВЧИК НА УСЛУГАТА Е ФОНДАЦИЯ ВЛАДИСЛАВОВО“	Социалната услуга Център за социална
Коментари Харесай

Център за социална рехабилитация и интеграция за деца в неравностойно положение

ДОСТАВЧИК НА УСЛУГАТА Е ФОНДАЦИЯ „ ВЛАДИСЛАВОВО “

Социалната услуга Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца в неравностойно състояние е делегирана общинска активност с потенциал 30 места, предоставена на Фондация „ Владиславово ” за ръководство и даване на услугата според Договор №Д17001058ВН/14.07.2017г.
Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца в неравностойно състояние е регистриран в Агенция за обществено подкрепяне към Министерството на труда и обществената политика като снабдител на обществени услуги и има Удостоверение за регистрация №00154-0014/09.05.2016г., както и Лиценз №1018/21.04.2016г., публикуван от Председателя на Държавна организация за протекция на детето.

Настоящата услуга е ориентирана към деца и фамилии в риск, които в изискванията на социално-икономическа рецесия са измежду най-уязвимите групи, съществено застрашени от бъдещи шокове на пазара на труда, от безработица и беднотия.

Основна цел на услугата
Развитие на творчеството, креативните и обществени умения на деца на възраст от 7 до 18 години чрез интерактивна социално-образователна и психическа поддръжка.
Чрез комплекс от интерактивни способи бенефициентите усвояват познания, образуват умения и компетентности за друга позиция към детската персона и нейното развиване като индивид на сполучливото социализиране. Фокусът е върху задържането на децата в учебно заведение и обезпечаването на качествено обучение и съответна подготовка за обществена реализация посредством:
възстановяване на десегрегационната политика на локално равнище по отношение на консолидираното на деца в риск в смесени училища;
поддържане процеса на интеграция посредством привличане, включване и сполучливо задържане на деца от целевата група в учебно заведение и повишение опцията те да минават в по-горни просветителни нива;

включване на отпадащите деца и тези, които не са обхванати от просветителната система, посредством стратегии, основани на действия с общността и възстановяване на средата в приемните учебни заведения, където децата ще бъдат интегрирани;

поддръжка на деца в риск да не престават образованието си и подобрят учебната си успеваемост, което се показва в увеличение на техния брой в смесени общообразователни и професионални училища;

работа с родителите на децата в риск.

Целеви групи:
Целевите групи по плана са деца от 7 до 18 години и фамилии в риск от територията на община Варна и включват:
Деца, живеещи в фамилии в риск – обществено слаби и необразовани и живеещи на прага на бедността, деца от фамилии с един родител и такива настанени за развъждане в фамилиите на свои близки;

Деца, застрашени от отпадане от училище;
Деца, които към този момент са отпаднали от училище;
Деца, с отклоняващо се поведение;
Деца от малцинствен произход;
Деца нуждаещи се от поддръжка за професионално ориентиране;
Деца, очевидци или жертви на насилие;
Родители на деца, нуждаещи се от фамилно консултиране и поддръжка.

Видове услуги за деца от 7 до 18 години:
Интеграция на деца в учебните заведения – спомагателна поддръжка за сполучлива реализация;

Превенция на отпадане от просветителната система. Работа с деца, отпаднали от учебно заведение и техните семейства;
Превенция на отклоняващо се поведение;
Подкрепа за професионално насочване и кариерно развитие;
Подкрепа на деца, очевидци или жертви на насилие;
Училище за родители. Семейно консултиране и поддръжка за повишение на наставнически капацитет;
Група за взаимопомощ на деца и родители;

Здравни съвещания.

Подход при даване на услугите - Интерактивният социално-образователен комплекс включва модули с разнообразно съоръжение и материали, съгласно с ползите, потребностите, степента на развиване и средата на всяко дете. По този метод те се трансформират в лаборатория за детската самодейност, творчество и въображение.

Основните съставни елементи включват самостоятелен метод, обезпечаване на благоприятни условия за избор в модулите, включване на фамилията се осъществят посредством действия, стимулиращи общественото, прочувственото, интелектуалното и физическото развиване на целевата група в риск.
Индивидуализиране - Поставянето на акцент върху самостоятелния метод значи схващане и почитание към достигнатия стадий на развиване от всяко дете и основаване на среда и подобаващи действия, които му обезпечават възприятие за триумф, провокации и прочувствен комфорт.

Екипът построява стимулираща развиването на децата предметно-пространствена среда, съответстваща на тяхната характерност и жанр на учене, модел и темп на напредък и характерната му фамилна среда. Индивидуализирането се реализира посредством особено построена вътрешна и външна среда, в която са проведени модулите за действия, стимулиращи правото на избор, автономия и отговорност.

Центърът се обитава на адрес: гр. Варна, ул. „ Сава “ №2
Телефони за контакт:
0885300019 – Евгения Дикова – Управител ЦСРИ на деца в неравностойно състояние
0887787288 – Виолета Харизанова – Председател на УС на Фондация „ Владиславово ”
e-mail: [email protected]
www.fvladislavovo.org
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР